Infrabel tikt Tom Waes op de vingers

donderdag 10 oktober 2019
Foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2017

In een reclamecampagne van kledingketen ZEB is te zien hoe Tom Waes, bekend van programma's als 'Reizen Waes', 'Tomtesterom' en 'Undercover', over de sporen loopt. Spoorwegbeheerder Infrabel is hier niet over te spreken en noemt de hele zaak 'zeer ongelukkig'. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Net nu Infrabel over het hele land bezig is met acties tegen spoorlopers en mensen die een gesloten overweg negeren, komt de campagne van ZEB wel erg ongelegen. 'De eerste acht maanden van dit jaar liepen al 489 mensen over de sporen, waarbij drie doden en twee zwaargewonden vielen. Daarnaast telden we helaas ook 33 ongevallen aan spoorwegen, met zes dodelijke en vier zwaargewonde slachtoffers', klinkt het bij Infrabel.
'Daarom moeten we blijven inzetten op sensibilisering. De reclamecampagne met Tom Waes is dus zeer spijtig en teleurstellend te noemen en mag zeker niet als voorbeeld dienen. We hebben contact opgenomen met het management van Tom Waes en ZEB en hebben hun gevraagd om de  beelden te verwijderen. Momenteel wachten we nog op een antwoord, maar hopen op hun begrip en medewerking', besluit woordvoerder van Infrabel Frédéric Petit.


Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers