Jelle Cleymans stopt met 'Thuis'

dinsdag 10 november 2015

Acteur Jelle Cleymans heeft besloten om na 7 jaar te stoppen met zijn rol als cafébaas Jens De Belder in 'Thuis'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het lijkt erop dat het om een definitief afscheid van de soap gaat.

Jelle Cleymans heeft bijna 8 jaar de rol van Jens gespeeld. Over zijn vertrek zegt hij dat "verschillende factoren" aan de basis van zijn vertrek liggen. Hij wil zich ook gaan richten op andere projecten.


Cleymans verdwijnt nog voor de jaarwisseling uit 'Thuis'. Hoe dat zal gebeuren is een nog goed bewaard geheim.

Jelle Cleymans: 'Ik ben dit jaar dertig geworden en vond dit het goede moment om even achterom te kijken naar wat ik al allemaal gedaan heb, maar ook naar wat ik nog wil gaan doen. Het verrast me dat ik ondertussen al meer dan zeven jaar meedraai in 'Thuis'. Als het plezant is, gaat de tijd snel natuurlijk. 'Thuis' was de perfecte overgang tussen mijn jeugdig televisiewerk op Ketnet en het meer volwassen televisiewerk dat ik nu doe.

Ik vond het een eer deel te mogen uitmaken van het grote succes dat 'Thuis' nu is. Ik zal altijd heel fier zijn dat ik heb kunnen meedraaien in zo’n prachtige reeks, met zoveel prachtige collega’s, zowel voor als achter de schermen. Ik ben blij dat ik nooit tegen m’n zin ben moeten gaan werken.

Na bijna acht jaar voel ik dat de tijd rijp is om andere horizonten op te zoeken. Ik ga nu de tijd nemen om nog meer te schrijven. Je zal me ook meer in het theater vinden, maar misschien hoor je me ook wel op de radio, want ik presenteer momenteel afwisselend 'Middagpost' op Radio 2, regio Antwerpen.'

Elvira Kleynen, producer van 'Thuis' neemt met veel trots afscheid van Jelle: 'Bijna acht jaar was Jelle een van ons, was hij thuis bij 'Thuis'. Hij zorgde voor ambiance zowel op als naast de set. Zijn filosofische gesprekken aan tafel waren legendarisch. Bijna acht jaar was hij, tussen zijn kleine uitstapjes door, een vaste waarde bij de jonge garde. Hij was een voorbeeld van hoe het kan, de combinatie van muziek, theater, musical en 'Thuis'. Nu laten wij hem los, met pijn in het hart, maar het is tijd om op eigen benen te staan. Wij zijn fier Jelle bij ons gehad te hebben. Break a leg! Het ga je goed, Jelle.'

Jens De Belder door de jaren heen
Een dikke zeven jaar geleden leerde de kijker Jens kennen als het vriendje van Paulien. De flierefluiter Jens was niet echt geïnteresseerd in zijn studies, des te meer in zijn eerste grote liefde, Paulien. Het verliefde koppel woont aanvankelijk nog even samen, wanneer Jens een poging onderneemt om filosoof te worden. Tot Bram opduikt in het leven van Paulien en ze Jens verlaat. Hun relatie was dan wel afgelopen, maar de vriendschap bleef uiteindelijk tot op het laatste moment overeind.

Fien zorgde ervoor dat Jens Paulien kon vergeten, tot het noodlot toesloeg. Fien werd vermoord door Guy. Na een poging om wraak te nemen op Guy, trekt hij naar het buitenland om er alles op een rijtje te zetten. Een paar maanden later keert hij als herboren terug en gaat hij aan de slag in de Noorderzon, de zaak die hij later overkoopt samen met Franky en doopt tot de Frens.

Op professioneel vlak gaat het Jens voor de wind, op relationeel vlak daarentegen vlot het heel wat minder, tot de iets oudere Lena plots voor zijn neus staat. Zij is nog getrouwd en heeft een dochter, Olivia, maar ze kiest uiteindelijk wel voor Jens. Lena en Jens vormen een goede tandem. Wanneer Lena haar job verliest, steunt Jens haar tijdens de vele sollicitatierondes.

Bron: hln.be - persbericht Eén

thuisopeen

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers