Kaap van 50.000 klanten lonkt voor Belgacom TV

woensdag 26 april 2006

Belgacom TV heeft binnenkort de 50.000ste klant voor digitale televisie te pakken. Dat zegt een anonieme bron in De Tijd. Eind 2005 waren er 33.000 klanten, maar Belgacom investeert zwaar in promotieacties.

D


igitale televisie is strategisch belangrijk voor de beursgenoteerde telecomonderneming. De traditionele telefonie heeft het immers zwaar te verduren en het bedrijf moet haar inkomsten diversifiëren. 

17.000 nieuwe klanten is onder de verwachting, maar toch blijft verantwoordelijke Jean-Charles De Keyser optimistisch. 'We tekenen gemiddeld 300 tot 350 nieuwe klanten per dag op, met pieken tot 500. We kunnen niet volgen om aan te sluiten.' Belgacom wil tegen het einde van 2006 100.000 abonnees.  

Met promoties als meer gratis voetbal moeten klanten naar Belgacom lokken. Boveendien gaat de provider volgende week de Vlaamse en binnen 14 dagen de Waalse regionale zenders opnemen in het aanbod. Een andere troef is film. 'We hebben nu contracten voor films met de Amerikaanse studio's Paramount en Warner. Tegen eind dit jaar willen we de vier andere grote studio's, zoals Universal, onder dak hebben.' 

Concurrent Telenet heeft ondertussen 100.000 abonnees en biedt binnenkort e-mail via televisie aan.  

Het laatste TV-nieuws in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief 'TV-Visie extra' via dit invulformulier. Een aanrader!

Bron: De Standaard

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers