Kijkers in shock na gruwel in 'Thuis'

zaterdag 23 maart 2019

Het was een weekafsluiter met een knal, vrijdag in 'Thuis'. Via flashbacks, afgewisseld met de gebeurtenissen op het moment zelf, kwamen de 'Thuis'-kijkers eindelijk te weten wie verantwoordelijk was voor de blauwe plekken van dokter Judith.

Niemand minder dan zoon Stan (Jannes Coessens) mishandelde zijn moeder al enkele weken. Dat deed hij uit frustratie omdat hij zich achteruit gestoken voelde ten voordele van zwemcoach Jacques en zelfs zijn eigen zus Emma.


Kijkers reageerden massaal op twitter. Velen tweetten hun ongeloof en afschuw, maar er waren ook lofbetuigingen voor de acteerprestaties van Katrien Deruysscher, die Judith vertolkt, en Jannes Coessens (Stan).

De makers van 'Thuis' beseffen dat het geen evidente verhaallijn was om te brengen. Daarom hebben ze ervoor samengewerkt met het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW). Zo kwamen ze te weten dat huiselijk geweld zich afspeelt achter heel wat gesloten deuren in alle sociale klassen. En cijfers die de kranten zaterdag verspreidden maken duidelijk dat oudergeweld geen randfenomeen is. Er zouden zo'n 100 meldingen per jaar van worden gedaan.

Hoe het nu verder gaat met Judith en Stan zien de kijkers vanaf maandag. Een PREVIEW kan je alvast hier lezen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers