Liveshow 'So You Think You Can Dance': Remy vervangt Lorenzo

maandag 19 oktober 2009

Zondag was er weer een nieuwe liveshow van het vtm-dansprogramma 'So You Think You Can Dance'. Vorige keer zag je hoe danser Lorenzo door zijn knie zakte. In het ziekenhuis kreeg hij te horen dat de binnenband van zijn knie was gescheurd. Daardoor moest hij verder verstek laten gaan voor 'So You Think You Can Dance' opbergen. 'Maar volgend seizoen sta ik hier zéker weer', aldus Lorenzo. De jury had zelfs nog een mooie cadeau voor de onfortuinlijke kandidaat: een ticket voor volgend jaar!

Maar wie werd dan wel de nieuwe danspartner van Oona? Het was danser Remy die de rol van Lorenzo op zich nam. Maar al snel bleek dat Remy en oona nog aan elkaar zouden moeten wennen.


Het nieuw gevormde koppel mocht de spits afbijten. De stijl die ze deze week onder de knie moesten krijgen was ‘Jazz’. En ondanks hun prille kennismaking brachten ze het er heel goed vanaf.

Daarna kwamen Shiobian en Kris op het toneel. Zij kregen de dansstijl ‘Modern’ voorgeschoteld. Hun performance werd, zoals gewoonlijk, weer een kippenvel moment.

Evelien en Louis waren het derde duo. Zij trokken de stijl ‘Samba’ uit de hoed, een passionele dans die Eveliens’ emoties naar boven moest halen. Ze had haar best gedaan om zich in te leven en dat was duidelijk te zien. Louis was met zijn Kaapverdische roots en gevoel voor ritme natuurlijk fantastisch!

Het vierde koppel was Marleen en Virgil. Virgil was vorige keer een beetje uit zijn leidersrol gevallen. Maar dat kon hij dankzij de ‘Lyrical HipHop’ weer helemaal goedmaken. Voor Marleen ging het iets minder vlot. Maar toch bracht ze het er goed vanaf. Ondanks hun verschillende dansachtergrond bleven ze geweldig leuk om naar te kijken!

Suzanne en Samuel moesten deze week meer explosiviteit brengen. Hun nieuwe ‘Broadway’ stijl kon hen daar heel goed bij helpen. Maar blijkbaar was het toch niet goed genoeg. De jury vond het zelfs saai.

Saartje en Michael trokken ook de ‘Moderne’ stijl. Maar hiphopster Saartje moest nodig haar lenigheid bijschaven. Dat had zijn vruchten afgeworpen. Beiden zetten ze een prachtprestatie neer.

Het voorlaatste optreden werd gebracht door Noi en Bruno. Zij deden ‘HipHop Fast’. Deze keer was het de beurt aan Bruno om zijn kennis met Noi te delen. De jury vond het echter niet strak genoeg.

Els en Angelo gaven tot slot het beste van zichzelf met ‘Ballroom Latin’. En dat lukte wonderwel! Ze brachten een geweldige show. De jury genoot met volle teugen.

De groepschoreografie van vorige week was geen live-act. Dat werd door het ongeval van Lorenzo duidelijk gemaakt. Want hij was namelijk wél op het scherm te zien, terwijl hij op dat moment al op het ziekenbed lag. Deze week werd de groepsperformance wél live gebracht. Van de vrouwelijke dansers moesten Evelien, Suzanne en Saartje een 'Dance For Your Life' brengen. De mannelijke kandidaten waren Louis, Samuel en Michael.

Voor Saartje en Samuel eindigde het 'So You Think You Can Dance'-verhaal. Maar hoe minder deelnemers, hoe moeilijker het wordt om een keuze te maken. Het zijn namelijk allemaal erg sterke kandidaten.

Wie zal zijn of haar droom kunnen waarmaken? Wordt vervolgd...

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers