Maak kennis met de cast van 'The Sex Lives of College Girls'

dinsdag 16 november 2021

'The Sex Lives of College Girls' is de nieuwste reeks van actrice, scenarioschrijfster en productente Mindy Kaling ('Never Have I Ever', 'The Office') en schrijver/producent Justin Noble ('Never Have I Ever', 'Brooklyn 99'). De reeks volgt vier jonge vrouwen tijdens hun eerste jaar in het hoger onderwijs, compleet met hun hoogtepunten en diepste dalen.

Een verfrissende komedie met heel wat aanstormend talent, zoals Pauline Chalamet (ja, de zus van), Amrit Kaur, Gavin Leatherwood en Midori Francis.


De nieuwe comedyreeks volgt vier jonge vrouwen die beginnen aan hun studies op Essex College, een prestigieuze universiteit in New England. Daar worden ze willekeurig gekozen tot elkaars kamergenoten. We krijgen te zien hoe ze, elk op hun eigen manier, hun weg maken door het eerste jaar van hun studies. Ze banen zich een weg door lessen, vriendschappen, hun familie en de liefde. Als een bundel van tegenstellingen en hormonen zijn de vier studentes even sympathiek als irritant/ergerlijk.


De komische serie introduceert een aantal nieuwkomers:

Pauline Chalamet ('The King of Staten Island') - ja, de zus van Timothée - speelt Kimberly. Ze was ‘valedictorian’ aan haar publieke middelbare school in de voorstad van Arizona. Kimberly is slim, zorgzaam en ambitieus en ze is volledig voorbereid op haar eerste jaar. Althans academisch gezien, op sociaal vlak nog niet zo zeer.

Amrit Kaur ('The D Cut') is Bela, een extraverte en zelfzekere losbol zonder filter. Bela komt uit een welgestelde buitenwijk in New Jersey en is nooit bang om te zeggen wat ze denkt. Ze omschrijft zichzelf als 'extraam sexpositief', ook al heeft ze nog maar 14 dagen geleden haar maagdelijkheid verloren.

Reneé Rapp maakt haar televisiedebuut als de verwende Leighton, die zichzelf zou omschrijven als een normale, klassevolle tiener van een geweldige familie. Anderen zouden haar omschrijven als bot, veroordelend en enorm 'entitled'. Ze groeide op in de Upper East Side van Manhattan in een rijke, republikeinse familie en is de vierde generatie die aan Essex studeert.

Alyah Chanelle Scott, die eveneens haar televisiedebuut maakt, is Whitney. Whitney is sterk en zelfzeker, met een droog gevoel voor humor. Ze is een rijzende voetbalster bij het Essex-team. Daarnaast is ze ook de dochter van de machtigste zwarte senator van het land.

Andere vaste acteurs in de serie zijn Gavin Leatherwood ('Chilling Adventures of Sabrina'), Midori Francis ('Dash & Lily'), Christopher Meyer ('The Affair'), Ilia Isorelýs Paulino, Lauren Spencer, Renika Williams, Sherri Shepherd ('Mr. Iglesias', '30 Rock'), Rob Huebel en Nicole Sullivan ('Black-ish').

Emmy winnaar Mindy Kaling en showrunner Justin Noble creëerden de show en schreven samen de eerste aflevering. Hoewel de reeks niet autobiografisch is, putten de twee wel inspiratie uit hun eigen studententijd. Dit duo was eerder ook al verantwoordelijk voor de populaire reeks 'Never Have I ever'. Al vertelde Kaling in interviews al dat deze nieuwe reeks veel volwassener zal aanvoelen dan 'Never Have I Ever'. De nieuwe serie richt zich niet alleen op seks, zoals de titel al doet vermoeden, maar pakt ook de uitdagingen aan van een jonge vrouw op de universiteit. Verschillende thema’s van het studentenleven komen aan bod, maar alles wordt steeds met gevoel voor humor gebracht.

Voor Kaling en Noble was het belangrijk om een schrijversteam samen te stellen dat voeling zou hebben met de ervaringen van de hoofdpersonages, die erg verschillend zijn van elkaar. De diversiteit die ze zochten in hun personages, reflecteerde dan ook in de writers' room.

'The Sex Lives of College Girls' is een HBO Max Original. De reeks zal vanaf 19 november wekelijks te zien zijn bij Streamz en Streamz+.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers