Met pensioen! Michel Wuyts had 'meer erkentelijkheid' van VRT verwacht

vrijdag 11 juni 2021

Sporza-commentator Michel Wuyts wordt op pensioen gestuurd. Frank Raes die officieel al was afgezwaaid, maar nog als zelfstandige aan boord bleef, wordt ook bedankt. VRT zet bij Sporza in op verjonging. En met name Michel Wuyts heeft het moeilijk met deze beslissing.

Michel Wuyts en Frank Raes verdwijnen van het Sporza-toneel. Wuyts wordt opgevolgd door Renaat Schotte, Karl Vannieuwkerke en Ruben Van Gucht. Zijn compagnon-de-route José De Cauwer blijft voorlopig wel aan de slag als co-commentator. En Frank Raes wordt ook bedankt. 'Zijn' 'Extra Time' wordt vanaf 2022 gedragen door youngster Aster Nzeyimana.


Michel Wuyts heeft intussen aan diverse media laten weten dat hij niet vrijwillig stopt. En hij heeft het er moeilijk mee. 'Ik ben nog niet uitverteld, niet uitgeblust. Ik heb nog de energie en het fanatisme om er tegenaan te gaan. Met bovendien meer interne rust en zelfverzekerdheid. Ik ben ontgoocheld dat het zo abrupt stopt. Ik had gehoopt op freelance of zelfstandige basis nog een tweetal jaar voort te kunnen doen', zegt de wielercommentator aan De Tijd.

Ook de wielerfans én professionals uit de sport reageren op het nieuws. Zelfs uit politieke hoek komen reacties op het nieuws. Op Twitter is Michel Wuyts trending.


Lees ook:
Karl Vannieuwkerke, Renaat Schotte en Ruben Van Gucht volgen in 2022 Michel Wuyts op

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers