Meteen felle kritiek op docureeks van Eric Goens over omstreden Sihame El Kaouakibi

zondag 10 oktober 2021

Eric Goens is in volle voorbereiding van een nieuwe docureeks voor Eén over de voormalige Open Vld-politica en onderneemster Sihame El Kaouakibi. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De aankondiging zorgt meteen voor felle kritiek.

'Onbegrijpelijk dat de openbare omroep belastinggeld spendeert aan iemand die iedereen om de tuin leidde. Waarom geld spenderen om hier een forum aan te bieden?'. Zo reageert Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert via Twitter op het nieuws dat de VRT een docureeks maakt over Sihame El Kaouakibi.   

El Kaouakibi was dé grote belofte en het wit konijn van Open Vld, tot in maart 2021 bleek dat er problemen waren met haar boekhoudingen. Ze wordt verdacht van fraude met subsidiegeld. Al maanden verschijnt ze niet meer in het openbaar én is ze wegens ziekte ook niet meer aanwezig in het Vlaams Parlement. Eén man heeft nog wel contact met haar: Eric Goens. Hij kreeg als enige reportagemaker de toestemming om haar te volgen en interviews af te nemen op belangrijke tijdstippen en gebeurtenissen.

Goens volgt El Kaouakibi in opdracht van de VRT. Het resultaat is een docureeks voor Eén. Een exacte uitzenddatum is nog niet bekend. Ondertussen reageert ook Eric Goens op de negatieve reacties op Twitter:



Lees ook:
Radio 2 en atv verkozen Sihame El Kaouakibi tot Antwerpenaar van het Jaar (foto's)

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers