Nathan Naenen gaat op zoek naar 'De Slimste Klas' in Vlaanderen

zaterdag 3 september 2016

Wie is de slimste klas van Vlaanderen? Dat zoekt Kaztaar Nathan Naenen vanaf nu zondag 4 september uit in het gloednieuwe programma 'De Slimste Klas' op VTMKZOOM.

Zondag start om 9.00 uur de eerste aflevering in het VTMKZOOM-blok bij VTM, waar elke week een nieuwe aflevering gepland staat. Vanaf maandag 5 september sluit VTMKZOOM elke weekdag om 18.00 aan met een nieuwe aflevering. In totaal nemen 60 klassen deel aan het programma, waarbij elke klas wordt vertegenwoordigd door 2 leerlingen. Alle klassen in Vlaanderen kunnen ook online meespelen via vtmkzoom.be.


Nathan Naenen: 'Ik heb zelf enorm veel bijgeleerd door 'De Slimste Klas'. Ongelofelijk hoeveel de kinderen soms weten! Benieuwd wie het uiteindelijk zal halen.'

De Touwladder uit Assebroek neemt het in de eerste aflevering op tegen De Loep uit Diepenbeek
In de eerste aflevering op zondag 4 september nemen Liesje en Aaron van De Touwladder uit Assebroek het op tegen Nele en Yoran van De Loep uit Diepenbeek. Nathan neemt hen mee doorheen vier rondes: een lettermix-ronde, een cijfermixronde, een waar of niet waar-ronde en het laatste woord. Hij krijgt hiervoor de hulp van sidekick Max, een onzichtbare stem die de quiz jureert en becommentarieert. De 4 kinderen die meespelen krijgen ook telkens de steun van hun leerkrachten en hun klasgenoten in de studio.

Ook deze klassen komen in de eerste week bij VTMKZOOM aan bod:

- Veka uit Aartrijke - De Vlindertuin uit Averbode (6 september)
- De Don Boscoschool uit Waregem - GBS Waasmunster (7 september)
- De Start uit Kluisbergen - BSGO Brugge (8 september)
- Het Sint-Jan Berchmanscollege uit Antwerpen - Ten Berge uit Berlare (9 september)

De klassen met het meest aantal punten komen in de top 6 terecht en nemen het in de finaleweek tegen elkaar op. Deze 6 klassen zullen onderling uitmaken wie de titel 'De Slimste Klas' 2016 wint.

Alle scholen kunnen online meespelen
Op de website van VTMKZOOM komen ook 5 afleveringen online met bijhorende antwoordformulieren. Zo kunnen leerkrachten de vragen samen met hun leerlingen uit het derde, vierde of vijfde leerjaar oplossen. Er hangt ook een verrassing aan vast: één van de deelnemende klassen krijgt Nathan op bezoek om de quiz live te spelen.

'De Slimste Klas', vanaf 4 september elke zondag om 9.00 uur in het VTMKZOOM-BLOK bij VTM. Vanaf 5 september elke weekdag om 18.00 uur bij VTMKZOOM.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers