Ontslag Elke Pattyn: 'VTM stopt NIET met middagnieuws'

woensdag 18 september 2019

Gisteren meldde VTM NIEUWS in een kort bericht dat het afscheid had genomen van Elke Pattyn. De samenwerking met het nieuwsanker werd 'in onderling overleg' stopgezet. Lees: Pattyn werd ontslagen.

In de nasleep van Pattyns exit kwam woensdag ook het bericht als zou VTM vanaf februari stoppen met de nieuwsuitzending van 13.00 uur. Daarvoor zijn enkele redenen te bedenken. Matige kijkcijfers; te oud publiek. Als die uitzending stopt, dan zijn er minder nieuwsankers nodig. En Pattyn presenteerde voornamelijk het middagnieuws. Dus werd zij 'overbodig'.


VTM heeft zich woensdag wel gehaast om, bij monde van woordvoerster Sara Vercauteren, te ontkennen dat er sprake van is om het middagnieuws op VTM af te schaffen. Meer nog, dat wordt met klem ontkend.

Wel is zo goed als zeker dat Elke Pattyn is afgerekend op haar rebellie van goed een jaar geleden. Daarin kloeg ze samen met een aantal andere journalisten de koers aan die de nieuwsredactie van VTM uitging. Ze lekte ook een interne mail. Toenmalig hoofdredacteur Nicholas Lataire en nieuwschef Krid Hoflack moesten opstappen. Lataire werd enkele dagen later echter weer aangeworven en bekleedt nu een functie binnen de directie van DPG Media. Met Klaus Van Isacker heeft het VTM NIEUWS sinds de zomer een nieuwe hoofdredacteur.

Bron: Het Nieuwsblad - eigen bericht

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers