Op deze datum start 'Kameleon' op Streamz

donderdag 18 april 2024
Foto: © Streamz 2024

Na een kleurrijke teaser, lanceert Streamz nu ook de volledige trailer van 'Kameleon' waarin je ziet hoe de hechte vriendengroep Chris, Blackson, Kofi en Tina probeert te ontsnappen uit hun dagelijkse realiteit waarin ze samen zijn opgegroeid.

En dat is een realiteit waar kansen niet talrijk zijn en waar heel wat jongeren kiezen voor de 'get rich fast'-optie van drugscriminaliteit. Daaraan ontsnappen blijkt echter niet zo evident te zijn. Bovenal vertelt 'Kameleon' een verhaal over dromers en onvoorwaardelijke vriendschap, zelfs wanneer de omstandigheden tegenzitten.'Iedereen maakt zijn eigen keuze'
De hoofdrollen zijn weggelegd voor vier aanstormende talenten. Noa Izaï Tambwe Kabati ('2DEZIT', 'Assissen') , Namzoya Abdulwahid aka Once1X, Tama Theophore Kabeya aka Bringhim en Britt Hellinx ('Lisa', 'wtFOCK') vertolken de vriendengroep die zich ironisch de 'Kameleons' noemen. Ze delen lief en leed met elkaar, maar botsen elk op hun eigen moeilijkheden en hebben daarin elk een andere weg af te leggen. Of zoals het personage van Britt Hellinx in de trailer zegt: 'Iedereen maakt zijn eigen keuze'.

Leer de vier 'Kameleons' hier beter kennen:

Noa Izaï Tambwe Kabati speelt Chris, een jonge twintiger die acteur wilt worden. Maar doorbreken wil ‘m maar niet lukken. Hoeveel tegenslagen hij ook kent, Chris geeft niet op. Hij leeft samen met zijn moeder Wairimo (Yves-Marina Gnahoua) en zijn twee zussen, de verantwoordelijke Michelle (Sinay Bavurhe) en studente Julia (Ayana Doucouré).

Namzoya Abdulwahid speelt Kofi, die muzikant wil worden. Hij is de rustigste en meest rationele van de vier, waarmee hij zowat de tegenpool is van zijn beste vriend Chris. Thuis wordt hij geconfronteerd met onvoorspeelbare woede-uitbarstingen van zijn schoonvader. En dan heeft hij ook nog eens gevoelens voor een verboden liefde. In muziek vindt hij een manier om te ontsnappen en balans te vinden.

Tama Theophore Kabeya speelt street hustler Blackson. Zijn humor en filosofische vraagstukken brengen zijn vrienden altijd aan het lachen. Hij is de oudste en meest assertieve van de groep. Hij is enorm zorgzaam voor zijn drie vrienden, maar doet vooral zijn best stoer over te komen. En dat brengt hen al eens in de problemen.

Britt Hellinx vertolkt de alleenstaande mama Tina. Tina leidt twee levens: wanneer haar dochter Destiny (Hanna Geubels) bij haar is, is ze een zorgzame moeder, maar zonder Destiny neemt ze een stoere 'street'-look aan en sluit ze zich aan bij de Kameleons. Tina is onbevreesd en altijd direct. Ze heeft er dan ook geen problemen mee de drie mannen met hun voeten op de grond te zetten wanneer dat eens nodig is.

Naast de hoofdcast zien we onder andere ook Veerle Dejaeger ('Assisen'), Marijke Pinoy ('De Dag'), Skaffa('Rwina'), Joffrey Anane ('FOMO'), Camilia Blereau ('Gent-West'), Pieter Genard ('Hacked'), Ikram Aoulad ('Black-Out'), Nathan Bouts ('2DEZIT') en Frank Lammers ('Ferry') schitteren in de serie.

De oplettende kijker zal ook heel wat opvallende cameo's in de reeks kunnen zien. In de trailer zie je bijvoorbeeld al Ben Crabbé en James Cooke opduiken.

'Het leven is voor de durvers'
'Kameleon' werd bedacht en geschreven door Malik Mohammed, bekend van zijn rol in 'Dertigers', en Kristof Hoefkens die je kan kennen van reeksen als 'Spitsbroers', 'De Kraak' en 'Geldwolven'. Voor Mohammed is de serie zijn debuut als scenarist, waarbij hij inspiratie putte uit zijn eigen jeugd.

De regie wordt verzorgd door de Nederlandse regisseur Safi Graauw ('Koeriers') en Michael Abay, die eerder dit jaar een Ensor won voor zijn kortfilm 'Klette'.

Voor de originele muziek uit de reeks kropen zanger en producer Will Michiels (aka GR€Y) en de Nederlandse rapper, drummer en producer Eddie Addai (aka Yung Dada) samen in de studio.

'Hier zijn wij opgegroeid en hier zijn wij nog altijd'
De reeks speelt zich volledig af in Antwerpen met het Kiel als de thuisbasis van de vier vrienden. Chris (Noa Izaï Tambwe Kabati) woont er in de gekende Braemblokken en daar hebben ze ook hun vaste hang out plek.

'Kameleon' is een Streamz Original, geproduceerd door Ivy Vanhaecke en Pieter Van Huyck voor De Mensen (‘Undercover’, ‘Beau Séjour’) met de steun van het economisch fonds Screen Flanders en dankzij de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid. ‘Kameleon’ kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van de Vlaamse minister van Media.

De reeks zal vanaf 9 mei 2024 te zien zijn op Streamz.​ In Nederland zal de reeks later te bekijken zijn op Videoland. Global Screen (a Telepool brand) neemt de internationale distributie voor haar rekening.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers