Op woensdag 31 december verdwijnt OP12

dinsdag 30 december 2014

Op woensdag 31 december om 24.00 uur stopt OP12. Daarmee geeft de VRT gevolg aan het Vlaamse regeerakkoord. Vanaf 1 januari wordt het kanaal van Ketnet na 20.00 uur nog alleen gebruikt als 'uitwijk- en servicekanaal' voor Eén en Canvas.

 


 

 

Stem nu voor de TVvisie Trofee 2014 - KLIK HIER!

Het aanbod op dat uitwijkkanaal wordt uitgezonden onder de noemer 'Eén+' of 'Canvas+', en is te zien 'op het kanaal van Ketnet na 20.00 uur'.  Het gaat meer bepaald om cultuur, sport en programma’s met audiodescriptie (vertelstem voor slechtzienden), zoals de zondagavondfictie van Eén.

Alleen als de programmering van Eén en Canvas een uitzending niet toelaat, kan er worden uitgeweken naar het kanaal van Ketnet, en bovendien uitsluitend na 20.00 uur. De Ketnet-programmering wordt dus nooit onderbroken.

Bijvoorbeeld:

- De Eén-serie 'Vriendinnen' wordt op zondagavond ook met audiodescriptie uitgezonden op Eén+.
- Canvas brengt verslag uit van de Koningin Elisabethwedstrijd, maar de integrale live uitzendingen zijn te bekijken op Canvas+.
- De eerste helft van de 19-uurwedstrijd in de Europa League wordt uitgezonden op Canvas. De tweede helft is te volgen op Canvas+.

Concreet is de eerste uitzending op het uitwijk- en servicekanaal de vierde aflevering van de Eén-serie 'Vriendinnen', met audiodescriptie. Die wordt uitgezonden op zondag 4 januari om 20.30 u. op Eén+.

Afscheid van OP12
Op 1 mei 2012 verhuisde Ketnet van het Canvas-kanaal naar zijn eigen kanaal OP12. In september 2013 kwam er op dat derde VRT-kanaal na 20.00 uur ook een structureel aanbod voor specifieke doelgroepen.

'We hebben met onze ploeg ons uiterste best gedaan om de opdracht rond het derde kanaal creatief en relevant in te vullen', zegt netmanager Wouter Quartier. 'Ik wil dan ook alle medewerkers en kijkers uitdrukkelijk bedanken. Met Ketnet gaan we voort op ons elan. Voor OP12 eindigt het verhaal hier. We kijken er ondanks alles met plezier op terug.'

De digitale omslag wordt een belangrijke uitdaging voor de VRT in 2015. Wouter Quartier, met zijn ervaring als netmanager van Ketnet, het eerste 360°-merk van de VRT, is gevraagd om een coördinerende rol op te nemen voor het digitale aanbod.

DOSSIER: Besparingen bij de VRT (2015)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers