Opnames nieuwe Eén-fictiereeks 'Chantal' in volle gang

dinsdag 14 september 2021

In West-Vlaanderen zijn de opnames van 'Chantal', de nieuwe fictiereeks met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol volop aan de gang. In deze politiereeks schittert Maaike als inspecteur Chantal Vantomme, de agente die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks 'Eigen Kweek'.

Chantal is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een macho-wereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt.


Naast Maaike Cafmeyer zijn Mathias Sercu, Wim Opbrouck, Janne Desmet, Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Bert Huysentruyt, Piet De Praitere, Kurt Defranq en vele anderen in de reeks te zien. 'Chantal' werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein. Peter Bouckaert en Wendy Ingelrelst produceren de reeks voor Eyeworks, in een coproductie met Eén.

Misdaad in West-Vlaanderen
Met 'Chantal' krijgt het personage Chantal Vantomme een heel eigen reeks, in een eigen universum met een heleboel nieuwe personages. 'Chantal' brengt misdaadverhalen die los geïnspireerd zijn op waargebeurde misdaden uit West-Vlaanderen, maar de makers nemen méér dan een loopje met de feiten.

'Chantal' is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT/Eén en Telenet. De serie kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Image, Screen Flanders, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions. Deze productie kwam tot stand met de steun van het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector.

'Chantal', vanaf het voorjaar van 2022 op Eén.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers