OUTtv nomineert paus voor mediapersoonlijkheid 2014

woensdag 24 september 2014

De Europese homozender OUTtv houdt met de OUTtv Media Award ‏een grote onlinepoll waarbij kijkers en holebi's kunnen stemmen op hun favoriete mediapersoonlijkheid van 2014.

De tv-zender nomineerde voor het Vlaamse doelpubliek enkele nationale en internationale beroemdheden die homoseksualiteit op een positieve manier onder de aandacht wisten te brengen in de Belgische media.


Naast de internationale persoonlijkheden zoals zangeres Conchita Wurst, schoonspringer Tom Daley, American Footballer Michael Sam, zwemmer Ian Thorpe en paus Franciscus, nomineerde OUTtv onder de Belgen ook Axel Hirsoux, Bart De Wever, Elio Di Rupo en Roos Van Acker.

'De Belgische nominaties zijn gemakkelijk te verklaren', vertelt Marc Putman, CEO OUTtv Europe. 'Axel Hirsoux kwam dit jaar voor het eerst uit de kast in Kopenhagen tijdens een openhartig interview met onze Belgische OUTtv-presentator Jens Geerts. Roos Van Acker werd het nieuwe gezicht van de Holebifoon. Elio Di Rupo kwam op voor de holebigemeenschap tijdens de EU-Afrika-top en Bart De Wever zetelde dan weer in de jury van Mister Gay Vlaanderen en gaf de toestemming aan het Antwerpse politiekorps om actief deel te nemen aan de Antwerp Pride. Een statement dat zeker kan tellen. Natuurlijk wordt het ook interessant om na te gaan hoe goed tegenpolen zoals Di Rupo en De Wever zullen scoren in onze peilingen onder de Vlaamse holebi's en OUTtv-kijkers', aldus Putman.

De meest opmerkelijke persoonlijkheid in het rijtje van de genomineerden is paus Franciscus. Desondanks hij nog steeds achter de standpunten van de kerk staat inzake abortus, homohuwelijk en contraceptie, neemt hij de onderwerpen ernstig. Zo verdedigt de paus holebi's tegenover discriminatie in de samenleving. 'Als een persoon homoseksueel is, god zoekt en een goede wil heeft, wie ben ik dan om hem te veroordelen?', verkondigde hij dit jaar nog. Deze woorden klinken meer verzoenend dan de standpunten die zijn voorgangers ooit over de kwestie innamen en bieden een grote steun aan gelovige holebi's.

Nog tot en met 3 oktober kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via de onlinepoll op de OUTtv-Facebookpagina. De Belgische winnaar van de OUTtv Media Award wordt op 10 oktober bekendgemaakt tijdens het OUTtv-programma 'OUTtv Update'.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers