Overheidsvakbond ACOD denkt aan acties bij VRT

dinsdag 21 juli 2015

Als het aan de socialistische overheidsvakbond ACOD ligt, dan zal er dit najaar bij de VRT actie worden gevoerd tegen de plannen die Vlaamse regering heeft met de openbare omroep.

Volgens de vakbond kiest die regering teveel de klant van de private spelers en niet van de openbare omroep.

Luk Vandenhoeck van het ACOD bevestigt dat de bonden bij de VRT al samen hebben gezeten en zich hebben beraad over acties. In eerste instantie zullen de bonden hun peilen richten op de Vlaamse regering, maar ze willen ook aankaarten dat de directie van de omroep het bedrijf onvoldoende verdedigt. Integendeel, volgens de bond circuleren er bij de VRT-directie zelfs cijfers van enkele honderden ontslagen die zouden doorgevoerd worden. 'Blijkbaar staat er niemand stil bij het feit dat het hier om hardwerkende Vlamingen gaat die op een creatieve en zuinige manier de kost verdienen voor hun gezin', zegt Vandenhoeck van het ACOD in Het Nieuwsblad.

Het ACOD kaart ook aan dat de Vlaamse Regering blindelings de wensen volgt van de grote private spelers op de Vlaamse mediamarkt. 'De regering gaat ervan uit dat door de VRT te verzwakken de private spelers zullen versterken'. Maar de vakbond vreest dat net een omgekeerde beweging zal worden ingezet. Wanneer de inkomsten van de VRT dalen, zal dat leiden tot aanbod- en kwaliteitsvermindering. 'Ook bij de private omroepen', aldus ACOD. En ook de productiehuizen zullen er niet noodzakelijk beter van worden. 'Alle bestellingen van VRT en van de privézenders zullen kleiner en goedkoper worden', zegt Luc Vandenhoeck daarover in Het Nieuwsblad.

Welke acties en wanneer deze worden gepland, is op dit moment nog niet bekend. Volgens het ACOD is men echter volop bezig met mobilisatie van gelijkgestemden. 'De vakbonden zullen in ieder geval de collega's informeren en mobiliseren en beroep doen op alle vrienden van de VRT om duidelijk te maken dat de Vlaamse gemeenschap iets anders is dan MEDIALAAN en Liberty Global.'

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Resolutie over toekomst VRT is klaar
Minister Gatz (Open VLD) in Vlaams Parlement: 'VRT moet marktversterkend zijn'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers