Rik Torfs werkt aan reeks over het Vaticaan

woensdag 5 juni 2019

Rik Torfs, kerkjurist en voormalig rector van de KULeuven, werkt aan een documentaireserie voor Canvas over het Vaticaan. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Rik Torfs schrijft een docureeks over het Vaticaan voor Canvas. Panenka tekent voor de productie en de serie heeft financiële steun gekregen van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).


Torfs blijft wel vaag over de inhoud. Volgens hem wordt het geen 'folklore- of schooltelevisie'. Het productieteam heeft al wel goede contacten gelegd in Rome, maar over de concrete invulling wil nog niemand iets zeggen.

In Het Nieuwsblad zegt Rik Torfs nog: 'Het vraagt veel energie van me, maar het doet deugd om te merken hoeveel vertrouwen we krijgen.' Het Vaticaan is de eerste reeks waarvoor de kerkjurist het scenario schrijft. Eerder presenteerde hij al het programma 'Nooitgedacht', ook op Canvas.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers