Ruth Wilson en Daryl McCormack onderzoeken hun geheimzinning verleden in 'The Woman in the Wall'

woensdag 17 april 2024
Foto: © Streamz 2024

Een glansrol voor BAFTA- en Golden Globe Award winnaar Ruth Wilson in de thriller reeks 'The Woman in the Wall'. De reeks volgt Lorna die op een ochtend wakker wordt en het lijk van een onbekende ontdekt in haar huis.

Het blijft een raadsel of zij iets met de moord te maken heeft, want Lorna heeft last van extreem gewelddadige episoden bij het slaapwandelen waarvan ze zich niets herinnert. Alle zes afleveringen zijn vanaf 18 april exclusief te bingen op Streamz.'The Woman in the Wall' volgt Lorna Brady (Ruth Wilson), een vrouw uit het kleine fictieve Ierse stadje Kilkinure, die op een ochtend wakker wordt en een lijk in haar huis aantreft. Lorna heeft geen idee wie de dode is en of ze misschien zelf verantwoordelijk is voor de mogelijke moord op deze persoon. Ze kan zich niets herinneren, omdat ze al jaren lijdt onder extreme vlagen van slaapwandelen dat is begonnen wanneer ze op 15-jarige leeftijd werd opgesloten in het Kilkinure Klooster, één van Ierland's beruchte Magdalena Wasserijen voor vrouwen. Daar beviel Lorna van haar dochter Agnes, die haar op wrede wijze werd ontnomen en wiens lot ze nooit heeft gekend.

Detective Colman Akande (Daryl McCormack) reist naar Kilkinure om Lorna te spreken voor een ander onderzoek dat niets te maken heeft met het lichaam dat ze in haar huis heeft ontdekt. Maar hij komt er snel achter dat de twee misschien aan elkaar zijn gelinkt. Terwijl Colman zoekt naar een moordenaar en Lorna naar haar dochter, botsen hun wegen op een manier die ze nooit hadden kunnen voorzien. Ook Colman wordt gedwongen om zijn eigen geheimen onder ogen te zien.

De rollen zijn weggelegd voor Ruth Wilson ('The Affair'), Daryl McCormack ('Peaky Blinders'), Simon Delaney ('The Conjuring 2'), Philippa Dunne ('The Nevers'), Mark Huberman ('Band of Brothers'), Hilda Fay ('Northern Lights'), Frances Tomelty ('The Amazing Mrs. Pritchard'), Dermot Crowley ('Luther: The Fallen Sun') en Fiona Bell ('Shetland').

'The Woman in the Wall' is geschreven door Joe Murtagh en geproduceerd door Motive Pictures voor SHOWTIME en The BBC, met uitvoerende producenten Simon Maxwell ('Deep State'), Sam Lavender ('The Lobster'), Joe Murtagh ('American Animals'), Ruth Wilson ('Mrs. Wilson') en Harry Wootliff ('True Things'). De reeks wordt gedistribueerd door Paramount Global Content Distribution.

'The Woman in the Wall' is vanaf 18 april exclusief te bingen op Streamz.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers