'She's Lost in Music': Isolde Lasoen ontmoet jong vrouwelijk muziektalent van bij ons

zaterdag 13 november 2021
Foto: Canvas - © VRT 2021

Het valt op dat de laatste jaren ook bij ons een aantal vrouwen heel goed bezig zijn op muzikaal gebied. Zowel internationaal als in eigen land eisen ze hun plaats op in de muziekscene. Ook al blijven vrouwen over het algemeen misschien nog ondervertegenwoordigd in de muziekwereld, ze zijn vaak heel straf in wat ze doen. Hoog tijd om de schijnwerpers eens op hen te richten.

In 'She's Lost in Music' ontdekt Isolde Lasoen hoe zes jonge, getalenteerde muzikanten aan hun weg timmeren: Meskerem Mees, Sylvie Kreusch, Stefanie Mannaerts (Brutus & Rumours), Justine Bourgeus (Tsar B), Tessa Dixson en Coely. Ze is benieuwd hoe deze jonge muzikanten het aanpakken. Hoe zijn ze in de muziekbusiness gerold? Wat willen ze uitstralen? Wat is voor hen belangrijk wanneer ze nadenken over hun muzikale identiteit? Waar twijfelen ze over? En is het anders voor de jongere generatie dan voor iemand die al meer dan 20 jaar in het vak zit? We horen en zien het in 'She's Lost in Music'.


'Het afgelopen jaar maakte ik kennis met zes jonge, gedreven vrouwen die weten wat ze willen, soms ook twijfelen, terecht ook vragen stellen, maar vooral gaan voor hun droom!' - Isolde Lasoen.


Aflevering 1: Meskerem Mees en Sylvie Kreusch
In de eerste aflevering gaat Isolde langs bij Meskerem Mees en Sylvie Kreusch. Zij staan allebei op het punt om hun debuutplaat te lanceren.

Sylvie Kreusch is niet aan haar proefstuk toe. Ze was eerst frontvrouw van Soldier’s Heart en later schitterde ze aan de zijde van Maarten Devoldere (Balthazar) bij Warhaus. Sinds 2018 gaat ze voluit voor haar solocarrière. Sylvie weet wat ze wil, ze heeft al heel wat watertjes doorzwommen en zoekt een manier om oprechte emoties weer te geven.

De carrière van Meskerem Mees is nog maar heel pril. Ze won eind 2020 Humo’s Rock Rally en scoorde dat jaar een radiohit met ‘Joe’. Ze brak door in volle coronatijd en heeft eigenlijk nog niet echt de kans gehad om haar fans recht in de ogen te kijken. Ondanks haar succes stelt ze zichzelf de vraag of dit is wat ze wil doen.

Isolde Lasoen
Isolde Lasoen kan terugvallen op bakken ervaring als muzikant bij talloze bands en heeft in haar muzikale carrière al heel wat paden bewandeld. Voornamelijk als drummer, maar bij haar soloproject zingt ze ook en neemt ze de rol op van frontvrouw, bezieler en bandleider. Ze weet wat het is om mee te draaien in de muziekwereld en stelt vanuit die achtergrond de juiste vragen.

Zelf ligt Isolde niet echt wakker van het hele gendervraagstuk. Ze wil vooral een goeie drummer zijn, gewoon muzikant onder de muzikanten: 'Eigenlijk wil ik op het podium niet bezig zijn met het feit of iemand man of vrouw is. Maar ik besef dat we er nog niet helemaal zijn. Ik pleit voor normaliteit. Hopelijk kunnen meer en meer vrouwen hun eigen ding doen in de muzieksector, zodat we het niet meer hoeven te benoemen of uit te lichten. Het afgelopen jaar maakte ik kennis met zes jonge, gedreven vrouwen die weten wat ze willen, soms ook twijfelen, terecht ook vragen stellen, maar vooral gaan voor hun droom!'

'She's Lost in Music' is een productie van Canvas.  Eindredactie en productie: Inne Vandaele.

'She's Lost in Music', vanaf zondag 14 november om 21.00 uur op Canvas en VRT NU.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers