Telenet daagt Interkabel voor de rechtbank

woensdag 9 mei 2007

Het zit al een hele tijd flink scheef tussen Telenet en Interkabel. Nu stapt Telenet zelfs naar de rechtbank. Oorzaak is een dispuut omtrent het aanbieden van interactieve digitale televisie.

T


elenet biedt in de gebieden waar het kabeltelevisie aflevert al een tijdje interactieve digitale televisie aan. Interkabel doet dat vooralsnog niet en beperkt zich met zijn aanbod iN.Di vooralsnog tot gewone digitale televisie. Binnenkort wil het echter ook met interactiviteit, met andere woorden video-op-aanvraag, starten. Maar dat kan niet, zo beweert Telenet. In de jaren '90 tekenden Interkabel en Telenet immers een contract dat Telenet het monopolierecht van het leveren van punt-tot-punt-communicatie in het Interkabel-gebied opleverde. Toen werd daar vooral het aanbieden van internet en telefonie mee bedoeld, maar volgens Telenet valt ook interactieve televisie daar onder.

Interkabel is het daar niet mee eens en wil volgende maand op eigen houtje met interactiviteit starten. Telenet eist echter zelf dat recht op. Beide partijen zitten al een heel jaar aan tafel om de problematiek te bespreken, maar tot een akkoord kwam het niet. Onlangs werd een bemiddelaar aangesteld, maar ook dat leverde geen succes op. Telenet daagt daarom Interkabel nu voor de rechtbank. Het startte een procedure in kort geding en één ten gronde.

Interkabel reageert verrast en verontwaardigd op de beslissing van Telenet. De kabelgroep voert aan dat Telenet onaanvaardbare monopolie-eisen stelde, die ten koste van de klant zouden gaan.

Bron: Persberichten Telenet & Interkabel

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers