Tweedelige documentaire 'Rob De Nijs - Voor Het Laatst' binnenkort op Eén

woensdag 24 november 2021

Op 21 november nam Rob de Nijs, levende legende van het Nederlandstalige lied, op het podium van het Sportpaleis afscheid van het Vlaamse publiek. De carrière van deze rasartiest omvat maar liefst 60 jaar.

Liedjes als ‘Het werd zomer’, ‘Zondag’ of ‘Banger hart’ zitten ook bij ons in het collectieve geheugen. Helaas werd het een gedwongen vaarwel, want enkele jaren geleden werd bij de zanger de ziekte van Parkinson vastgesteld.


Documentairemaker Eric Goens schetst in deze tweedelige documentaire een intiem portret van Rob de Nijs, die er samen met zijn geliefden en muzikanten alles aan doet om zijn fans nog één keer te betoveren. Een verhaal over een opwindend leven in de muziek, waardig afscheid nemen en de schoonheid van kwetsbaarheid. Eric volgt Rob in de aanloop naar zijn afscheidsconcert en spreekt ook met zijn vrouw Jet, zijn manager en muzikant Frank, en zijn ex-vrouw en tekstschrijver Belinda over Robs carrière, leven en zijn ziekte.

'Rob De Nijs – Voor Het Laatst' is een programma van Bargoens voor Eén.

'Rob De Nijs – Voor Het Laatst', maandag 6 en 13 december rond 21.45 uur op Eén.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers