Veel kritiek op commentaarduo slotceremonie Spelen

dinsdag 14 augustus 2012

Het commentaar van Eddy Demarez en Inge Van Meensel tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen blijft de gemoederen beroeren. Sinds zondag oogstten de twee heel wat kritiek omdat ze door alle mooie momenten van de show heen praatten.

Zondag was het al meteen duidelijk voor wie tijdens de Slotceremonie van Londen 2012 Twitter volgde. Sporza-commentatoren Inge Van Meensel en Eddy Demarez maakten geen al te goeie beurt. Het regende geïrriteerde reacties over het feit dat ze de hele tijd, ook tijdens de acts van de talrijk optredende artiesten, voort 'tetterden'.

Het Nieuwsblad schrijft dinsdag dat er ook heel wat kritiek op het duo was van de eigen VRT-collega's. Radio 1-presentator Luc Janssen zorgde zelfs voor een kleine rel. In zijn programma 'Sonar 1000' maakte hij een paar opmerkingen over de commentaar van Demarez en Van Meensel. Janssen, gekend om zijn droge humor, kreeg meteen lik op stuk van collega Chris Van den Abbeele. Die liet op Twitter weten dat Luc Janssen volgens hem beter kon dan 'een beetje denigrerend doen over het commentaar van topcollega Inge Van Meensel'.

Ook collega's ergerden zich
Ook tijdens de live-uitzending lieten VRT-collega's via Twitter hun ongenoegen blijken over de praatgrage commentatoren. Zo werd het niet geapprecieerd dat Van Meensel en Demarez zelfs driftig doorgingen tijdens het optreden van de Spice Girls, voor velen hét hoogtepunt van de avond.

Uiteraard zijn sportcommentatoren het niet gewend om shows van commentaar te voorzien. Zij hebben uiteraard de gewoonte om bij een sportwedstrijsd alles te verklaren en te duiden. Daarom is het voor 2016, wanneer de Olympische Spelen in Brazilië worden gehouden, misschien een idee om de openings- én slotceremonie te laten becommentariëren door mensen die feeling hebben met showbizz, muziek en spektakel? Het duo André Vermeulen en Peter Van de Veire, de commentatoren van het jongste Eurovisiesongfestival, lijkt ons hiervoor uitermate geschikt.

Bron: nieuwsblad.be - eigen berichtLees ook:
Kijkcijfers: ruim vier miljoen kijkers voor Olympische Spelen op Sporza
Sporza

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers