Verkoop VT4 en VIJFtv in de startblokken!

donderdag 13 januari 2011

De Vlaamse tv-zenders VT4 en VIJFtv staan dan toch in de etalage. Eind vorig jaar was de verkoop van verschillende tv-zenders van de mediagroep ProSiebenSat.1 nog een mogelijkheid, maar nu is alles in gereedheid gebracht om kopers te vinden. RTL wordt genoemd als een mogelijke kanshebber, maar ook de namen van Sanoma, Woestijnvis en Concentra circuleren in de wandelgangen.

Volgens de krant De Tijd werd het verkoopproces begin deze week opgestart. De geïnteresseerde mediagroepen kregen een 'teaser' toegezonden, een document met alle mogelijke informatie om de interesse op te wekken. Zij krijgen tot eind januari om hun interesse openbaar te maken aan ProSiebenSat.1 en zakenbank JP Morgan, die de verkoop in goede banen moet leiden. Nadien volgt een eerste selectie en moet er anderhalve maand later een bindend bod uitgebracht worden.

Specialisten schatten dat VT4 en VIJFtv samen tussen de 100 en 150 miljoen euro waard zijn. RTL wordt als de grote favoriet gezien, maar ook Sanoma, Concentra en Woestijnvis zijn mogelijk geïnteresseerd.

Ook de Nederlandse tv-zenders worden verkocht. Daar wordt De Persgroep als mogelijke koper van SBS 6, Net 5 en Veronica genoemd.

Bron: De Tijd


Lees ook:
ProSiebenSat.1 overweegt verkoop SBS-zenders in Vlaanderen en Nederland
Schrijf je NU in voor onze gratis nieuwsbrief: TV-Visie Extra

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers