Vlaamse Infolijn nu ook op Telenet Digital TV

vrijdag 17 maart 2006

Sinds vandaag is de Vlaamse Infolijn bereikbaar via interactieve digitale televisie (IDTV). Daarmee is ze de eerste Vlaamse overheidsdienst die gebruik maakt van het IDTV-kanaal. De Vlaamse overheid wil met een beperkt maar steeds actueel informatieaanbod op IDTV zoveel mogelijk Vlaamse burgers - en niet enkel via telefoon en Internet - toegang geven tot de meest gevraagde overheidsinformatie en nieuwe initiatieven (premies, subsidies, regelgeving) van de Vlaamse overheid.

D


it kan sinds vandaag via het IDTV-platform van Telenet. Burgers kunnen er overheidsinformatie raadplegen onder de knop 'Extra', sectie 'Overheid'. Via hun televisietoestel kunnen ze bovendien op eenvoudige wijze publicaties van de Vlaamse overheid bestellen via de module van de Vlaamse Infolijn. Op termijn zullen deze informatie en de interactieve mogelijkheden ook beschikbaar worden via andere IDTV-operatoren.

Een open overheid moet toegankelijk zijn via zoveel mogelijk kanalen. Daarom wil Vlaams Minister-president Yves Leterme tijdens de komende 5 jaar de rol van de Vlaamse Infolijn als uniek overheidsloket verder uitbouwen en ervoor zorgen de overheidsinformatie via verschillende kanalen beschikbaar te maken om zoveel mogelijk burgers te kunnen bereiken. De Vlaamse Infolijn communiceert naast de telefoon (0800 3 02 01) als bekendste kanaal ook via e-mail, chat, brief, fax en sinds vandaag dus ook via IDTV.

Persbericht Vlaamse Regering
http://www.vlaanderen.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers