VRT blijft gaan voor cultuurkanaal

dinsdag 21 november 2006

De raad van bestuur van de VRT besprak eerder deze week de krachtlijnen van een digitaal cultuurkanaal. Concreet is nog niets beslist, maar het betekent alleszins dat de openbare omroep de eerder gemaakte plannen wil doorvoeren.

W


alter Couvreur, de baas van Klara en coördinator van het crossmediale cultuurproject van de VRT, is belast met de uitwerking van het digitale kanaal. Hij beseft dat de opdracht moeilijk is, maar is erg gemotiveerd om een mooi concept uit te werken. Volgens Couvreur wordt er momenteel enkel nog over de concrete invulling van het digitale kanaal gesproken. Het hele project bevindt zich nog in ontwikkeling, maar iedereen is vast besloten dat de digtale cultuurzender van de VRT er echt komt. Tegen 1 december moet het volledige project uitgewerkt zijn.

Ook bij CultuurNet Vlaanderen is men erg enthousiast over de plannen van het digitale net, maar toch waarschuwt directeur Berckmoes voor de hoge verwachtingen die zijn gecreëerd. Hij zegt te betwijfelen of deze wel ingelost kunnen worden.

Bron: hbvl.be

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina !

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers