VTM koopt uitzendrechten 'Tanghi Argentini'

vrijdag 15 februari 2008

VTM heeft de uitzendrechten verworven van de Vlaamse korte film 'Tanghi Argentini'. De voor een Oscar genomineerde film van Guido Thys zal worden uitgezonden in première op vrijdag 22 februari 2008 om 19.40 uur (in prime time na 'Het Nieuws' van 19.00 uur en 'Het Weer'). 'Tanghi Argentini' dingt op 24 februari mee voor een Oscar voor Best Short Film - Live Action.

'


Tanghi Argentini' vertelt het verhaal van André, een grijze kantoorklerk die via het internet Suzanne leert kennen. Hij laat uitschijnen dat hij een ervaren tangodanser is en ze spreken af op een dansavond. Maar André kan helemaal niet dansen. Collega Frans wel en hij krijgt twee weken om André klaar te stomen. Op de bewuste avond gaat Frans trouwens mee om te zien hoe André het er van afbrengt met zijn date. Maar de avond draait anders uit dan verwacht...

Hilde Norga, Koen Van Impe en Dirk Van Dijck nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Producent is Anja Daelemans voor Another Dimension of an Idea.

'Tanghi Argentini' heeft al 70 internationale festivalselecties en ruim 29 onderscheidingen op festivals in binnen- en buitenland in de wacht gesleept. In de Verenigde Staten plant distributeur Magnolia Pictures vertoningen van de korte film in 50 staten. Producente Anja Daelemans tekende daarvoor een contract.

'Tanghi Argentini' werd gerealiseerd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers