Vtm start 'My Name is Michael' op zaterdag 9 januari

woensdag 23 december 2009

Iedereen die weg is van de muziek van Michael Jackson, iedereen die stiekem de moonwalk en andere danspassen van Michael Jackson heeft geprobeerd, iedereen die met open mond zijn ingenieuze videoclips heeft bekeken, iedereen die zijn repertoire heeft gevolgd van kindsterretje tot king of pop... zit in 2010 goed bij vtm. Want vtm brengt de King of Pop weer tot leven. Zowel het kindsterretje van 'Ben' als de volwassen topentertainer van 'Thriller'.

Vanaf 9 januari 2010 geven Koen Wauters en zijn Nederlandse collega Nicolette Van Dam afspraak voor 'My Name is Michael', een gloednieuwe flitsende show voor het hele gezin. Ze gaan daarin op zoek naar zowel een jonge als een volwassen Michael Jackson, die perfect in de huid kunnen kruipen van de legendarische poplegende.


De lat ligt zeer hoog voor de kandidaten. Hun illustere voorbeeld was immers opmerkelijk veelzijdig. Hij kreeg een uitmuntend als zanger, als danser en als entertainer. Wie wil meedoen aan 'My Name is Michael' moet dan ook alle hits van hem kunnen zingen zoals hij dat deed en daarnaast moeten ze ook fantastisch kunnen performen. Kortom, ze moeten in staat zijn om de magie van Michael Jackson weer tot leven te brengen en het publiek te beroeren, zoals hun idool dat deed.

Het traject dat de kandidaten van 'My Name is Michael' afleggen, loopt over vijf weken. In de eerste twee afleveringen krijgen we een mix van indrukwekkende, opzienbarende en aandoenlijke audities te zien. Deze prestaties worden doorspekt met fragmenten uit het leven van Michael Jackson en beoordeeld door een vierkoppige vakjury, die vanuit hun eigen achtergrond hun aparte accenten leggen.

De Amerikaanse topchoreograaf Dan Karaty – die we de voorbije maanden leerden kennen als jurylid in 'So You Think You Can Dance' – herkent door zijn samenwerking met o.m. Britney Spears en Kylie Minogue als geen ander de echte dansers en performers. Zanger Ronny Mosuse weet hoe het is om op te groeien in een muzikale familie en zal zich toespitsen op de vocale kwaliteiten van de kandidaten. Musicalproducent Albert Verlinde – die we kennen van 'Op zoek naar Maria' – is een meester in het detecteren van ruwe diamanten en weet wat het is om met kinderen en volwassenen te werken. Het vierde jurylid is de Nederlandse zangeres Berget Lewis.

De volwassen kandidaten, die het best presteren tijdens de audities, snijden daarna een nieuw hoofdstuk aan. De beste kindsterrren uit de audities volgen ondertussen verschillende workshops. Voor enkelen onder hen gaat het avontuur verder.

In de vierde aflevering kunnen de volwassenen, die nog in de running zijn in 'My Name is Michael', alle remmen losgooien. Ze ondergaan ze o.m. een fysieke metamorfose. De kinderen volgen we ondertussen tijdens hun voorbereidingen op de grote finale.

De grote finale, die live wordt uitgezonden vanuit Vilvoorde, geeft een podium aan de volwassen kandidaten en de kinderen. De vakjury en kijkers imponeren en de magie van Michael Jackson tot leven brengen, daar draait het om want slechts één volwassene zal uitverkoren worden om de hoofdrol te vertolken in het theaterconcert 'My Name is Michael', samen met de kinderen uit de finale.

'My Name is Michael', vanaf zaterdag 9 januari om 20.40 uur op vtm.


Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Ronny Mosuse in jury vtm-show 'My Name is Michael'

DOSSIER: My Name is Michael (vtm & RTL 4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers