'WAT ALS?' (VTM) genomineerd voor Emmy Award

maandag 8 oktober 2012

Vandaag werden tijdens een persconferentie op MIPCOM in Cannes de genomineerden bekend gemaakt voor de 40ste editie van de International Emmy Awards, die op 19 november zullen uitgereikt worden in New York.

Er zijn in totaal 38 genomineerden in 9 categorieën. De genomineerde programma’s komen uit 15 verschillende landen, waaronder Argentinië, Australië, Brazilië, China, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Japan, Noorwegen, Portugal, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en… last but not least : België.


Die eer valt voor het tweede jaar op rij te beurt aan productiehuis Shelter. In 2011 verzilverden ze reeds hun eerste nomatie met een Emmy Award voor 'Benidorm Bastards'. Nu sleept 'WAT ALS?' ('WHAT IF?') een nominatie in de wacht. Medegenomineerden in de categorie Comedy zijn: 'Absolutely Fabulous' (BBC Productions/Saunders and French Production/UK), 'The Invisible Woman' (TV Globo/Rede Globo/Brazilië) en 'Spy' (BSkyB/Hat Trick/Sky 1/UK).

Tim Van Aelst van Shelter zit momenteel in Cannes en vernam daar het nieuws: 'Fantastisch. Zo’n nieuws kan ons als programmamakers alleen maar gelukkig stemmen. Begin dit jaar waren we met WAT ALS? al genomineerd voor een Gouden Roos in Luzern en vervolgens wonnen we er in april een Comedy-Award mee op het BANFF World Media Festival in Canada. Maar we voelen ons nog altijd als een kind zo blij, vereerd en geapprecieerd. Internationale credits krijgen voor onze creativiteit, dat doet deugd. Elke keer opnieuw.'

De komende 6 weken zal een internationale Emmy-jury  - met juryleden uit 67 landen - alle programma’s in drie ronden beoordelen.

De nieuwe, tweede jaargang van 'WAT ALS?' wordt verwacht bij VTM begin 2013.

watals

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers