Wielerwedstrijd Parijs-Roubaix laatste wapenfeit Michel Wuyts

zaterdag 2 oktober 2021

Zondag wordt de wielerklassieker Parijs-Roubaix gereden. En dat is meteen de laatste wielerwedstrijd op de weg die Michel Wuyts van commentaar voorziet. Hij wordt in december 65 jaar en moet verplicht met pensioen.

Michel Wuyts begon in 1993 te werken als sportjournalist bij de BRTN, zoals de openbare omroep toen heette. In 2000 volgde hij Mark Vanlombeek op als vaste wielercommentator. 21 jaar lang deed hij dat met José De Cauwer aan zijn zijde. Na zondag 3 oktober komt er een einde aan die carrière bij de VRT. Met Parijs-Roubaix doet Wuyts voor het laatste verslag van een wielerwedstrijd op de weg. Deze winter doet Michel nog verslag van het veldrijden, maar daarna is het onherroepelijk voorbij. Of niet?


Toen het nieuws over zijn verplicht pensioen uitkwam vertelde Michel Wuyts al dat hij 'nog niet uitverteld' was. En ernaar gevraagd vertelde hij vorige week nog in Het Laatste Nieuws dat er losse contacten zijn met andere omroepen, maar dat er nog niets concreet is. De journalist in kwestie noemde de de namen van VTM én Eurosport, maar daarop wilde Wuyts niet ingaan. Het heeft er dus wel alle schijn van dat de fans van Michel hem nog ergens anders te horen en te zien gaan krijgen.

Bron: Het Nieuwsblad - eigen bericht


Lees ook:
Met pensioen! Michel Wuyts had 'meer erkentelijkheid' van VRT verwacht
Karl Vannieuwkerke, Renaat Schotte en Ruben Van Gucht volgen in 2022 Michel Wuyts op

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Abby wil tijdens de feestdagen haar vriendin Harper ten huwelijk te vragen wanneer ze op bezoek zijn bij haar schoonfamilie. Ze ontdekt echter dat de conservatieve ouders van Harper niet op de hoogte zijn van hun relatie. Meer nog... Harper is zelfs nog niet uit de kast gekomen ten opzichte van haar familie.

'Happiest Season', film uit 2020 met oa. Kristen Stewart, om 22.00 uur op Net5.

Dossiers