Wielerwedstrijd Parijs-Roubaix laatste wapenfeit Michel Wuyts

zaterdag 2 oktober 2021

Zondag wordt de wielerklassieker Parijs-Roubaix gereden. En dat is meteen de laatste wielerwedstrijd op de weg die Michel Wuyts van commentaar voorziet. Hij wordt in december 65 jaar en moet verplicht met pensioen.

Michel Wuyts begon in 1993 te werken als sportjournalist bij de BRTN, zoals de openbare omroep toen heette. In 2000 volgde hij Mark Vanlombeek op als vaste wielercommentator. 21 jaar lang deed hij dat met José De Cauwer aan zijn zijde. Na zondag 3 oktober komt er een einde aan die carrière bij de VRT. Met Parijs-Roubaix doet Wuyts voor het laatste verslag van een wielerwedstrijd op de weg. Deze winter doet Michel nog verslag van het veldrijden, maar daarna is het onherroepelijk voorbij. Of niet?


Toen het nieuws over zijn verplicht pensioen uitkwam vertelde Michel Wuyts al dat hij 'nog niet uitverteld' was. En ernaar gevraagd vertelde hij vorige week nog in Het Laatste Nieuws dat er losse contacten zijn met andere omroepen, maar dat er nog niets concreet is. De journalist in kwestie noemde de de namen van VTM én Eurosport, maar daarop wilde Wuyts niet ingaan. Het heeft er dus wel alle schijn van dat de fans van Michel hem nog ergens anders te horen en te zien gaan krijgen.

Bron: Het Nieuwsblad - eigen bericht


Lees ook:
Met pensioen! Michel Wuyts had 'meer erkentelijkheid' van VRT verwacht
Karl Vannieuwkerke, Renaat Schotte en Ruben Van Gucht volgen in 2022 Michel Wuyts op

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers