Woestijnvis zou VRT met SBS willen combineren

maandag 28 maart 2011

Slecht nieuws voor de Medialaan. Als Woestijnvis er in slaagt om SBS Belgium over te kopen, dan zou topman Wouter Vandehaute er graag een n-n-verhaal van maken. 'Als we SBS kunnen overkopen, dan betekent het niet dat Woestijnvis het ene exclusiviteitscontract voor het andere zal inruilen', klinkt het in zijn favoriete blad Humo.

'De aankoop van de SBS-zenders zou losstaan van onze samenwerking met de VRT', zo countert Vandehaute de kritiek die is ontstaan na het bod op de Zaventemse zenders. In juni loopt het exclusiviteitscontract tussen de VRT en het productiehuis af en gaat een zogenaamd 'preferentieel parterschap' met de VRT van start. 'Er is meer dan voldoende tijd om keuzes te maken. En ik wil met iedereen on speaking terms blijven: wij zitten niet in een oorlogsmodel en ik ben niet gebeten op de openbare omroep.'

Toch liet Vandenhaute de laatste maanden niet na om her en der een speldeprik uit te delen aan de VRT-top. Maar met de komst van Sandra  De Preter ziet de toekomst er opnieuw rooskleuriger uit volgens Vandenhaute. 'Ik ben er van overtuigd dat zij de traditie van Bert De Graeve en Tony Mary zal voortzetten. En was ze vroeger aan het bewind gekomen, dan hadden we ongetwijfeld wel een intellectuele discussie over onze gezamenlijke toekomst gevoerd', zo geeft hij ex-topman Dirk Wauters nog een veeg uit de pan.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers