Zeker kijken naar... 'Battlestar Galactica'

zaterdag 4 juli 2009

VT4 pakt zondagavond uit met het tweede seizoen van 'Battlestar Galactica', 'BSG' voor de vrienden. Het verhaal: na enkele decennia rust vallen de Cylons (robotten) de 12 Kolonies der mensheid weer aan. Een groot deel komt om, maar een kleine groep biedt weerstand. Onder hen admiraal William Adama en Onderwijsminister / president Laura Roslin.

'


Battlestar Galactica' brengt een mix van science fiction en politieke drama. Je krijgt voldoende sci fi voorgeschoteld in de eeuwige strijd tussen mens en machine, maar evengoed voldoende drama met de machtsstrijd aan boord van de mensenvloot. Sommigen beschrijven 'BSG' als 'The West Wing in outer space'.

Een geslaagde serie
VT4 programmeert 'Battlestar Galactica' helaas op een moeilijk moment: 's zomers, 's zondags en laat. Deze serie verdient écht beter. Twee (!) jaar geleden zond VT4 seizoen 1 van 'BSG' ook al uit op zondag. De pauze tussen de twee reeksen duurde veel te lang. Die hard fans hebben ongetwijfeld alles al op DVD.

Wie niet vertrouwd is met 'Battlestar Galactica' moet het toch zeker een kans geven. Zelfs 'niet-Trekkies' zullen door het dramatische aspect van de serie zeker aan hun trekken komen.

'Battlestar Galactica', zondag 5 juli om 23.50 uur op VT4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers