Cast van nieuwe Belgische Netflix Original 'Into the Night' is bekend

dinsdag 1 oktober 2019

De productie van de allereerste Belgische Netflix Original serie is gestart. In de reeks schittert een internationale cast uit BelgiŽ, Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ, Polen, Rusland en Turkije.

We zien onder meer Pauline Etienne, Laurent Capelluto, Nabil Mallat, Stéfano Cassetti, Jan Bijvoet, Astrid Whettnall, Vincent Londez, Regina Bikkinina, Alba Gaïa Bellugi, Babetida Sadjo, Mehmet Kurtulus en Ksawery Szlenkier.

In 'Into the Night' draait alles rond de zon die op onverklaarbare wijze alles doodt wat op zijn pad komt. Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in, om zo aan de dodelijke zon te ontsnappen. Aan boord: een stel 'gelukkige' passagiers en hun bemanning, van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, civiel en militair. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de wil om de zon - en elkaar - te overleven. Op eender welke manier.

Maken verder ook nog deel uit van de cast: Yassine Fadel, Laura Sepul en Nicolas Aleshine.  De serie wordt geregisseerd door het Belgische duo Inti Calfat en Dirk Verheye ('Over Water') en geproduceerd door Entre Chien et Loup. De gloednieuwe zesdelige reeks is geschreven en gecreëerd door Jason George ('The Protector', 'Narcos') die de rol van showrunner en executive producer op zich neemt. Andere executive producers zijn Tomek Bagiński ('The Witcher', 'The Cathedral') en Jacek Dukaj.

'Into the Night' zal in 2020 wereldwijd te zien zijn op Netflix.

Hoofdrollen

Sylvie - Pauline Etienne
Pauline Etienne is een Belgische actrice bekend van onder andere de film 'Le bel âge' waarin ze samen met Michel Piccoli te zien is. Verder was ze te zien in Guillaume Nicloux's 'La Religieuse' met Isabelle Huppert, waarvoor ze de Magritte voor beste actrice ontving. Recent was ze nog  te zien in de Franse tv-serie 'Le Bureau des Légendes' waarin ze Celine speelt, en de Belgische misdaadserie 'Public Enemy', waarin ze Jessica speelt.

Mathieu - Laurent Capelluto
Laurent Capelluto speelt in film en theater, in Brussel en Parijs. Hij werkte al samen met verschillende regisseurs waaronder Arnaud Desplechin, Michel Hazanavicius, Michael Haneke en Kore-Eda. Hij speelt de rol van procureur Siriani in de serie 'Zone Blanche', waarvan seizoen 1 bij ons op Netflix te zien is. Zowel in België als Frankrijk ontving hij al verschillende nominaties en prijzen voor zijn werk.

Nabil Mallat - Osman
Nabil Mallat raakte bekend bij het grote publiek door zijn hoofdrol in de film 'Image' (2014). Hij speelde in films als 'Gangsta' (2018) en speelde de hoofdrol in 'Rafaël' (2019). Op de Belgische televisie is hij vooral bekend voor zijn werk in 'De Dag' (2018) en 'Cordon' (2016).

Terenzio - Stéfano Cassetti
Stefano speelde de hoofdrol (zijn eerste rol ooit!) in de Franse speelfilm 'Roberto Succo' (2001, Cedric Kahn). Sindsdien werkt hij in Frankrijk, Italië en Duitsland. Onlangs was hij nog te zien in 'Der Fall Collini', 'Les Estivants', 'L’extraordinaire voyage du Fakir', 'Black Spot' seizoen 1 en 'Rosemary's Baby'. Hij verblijft voornamelijk in Parijs, Berlijn en het Gardameer.

Rik - Jan Bijvoet
Jan Bijvoet is een Belgische acteur en muzikant uit Antwerpen. Hij studeerde af als acteur aan de Studio Herman Teirlinck. Hij is in België vooral bekend voor zijn carrière in het theater, maar speelde daarnaast ook rollen in Belgische series en films, zoals 'Van Vlees en Bloed', 'The Broken Circle Breakdown' en 'D’Ardennen'. In 2007 werd hij genomineerd voor de Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten. Internationaal staat Jan Bijvoet bekend om zijn rollen in 'Fenix', 'Borgman', 'El Abrazo de la Serpiente' en 'Peaky Blinders'.

Gabrielle - Astrid Whettnall
Astrid Whettnall ontving verschillende prijzen en nominaties voor haar hoofdrol in 'Au Nom du Fils', een film geregisseerd door Vincent Lannoo. In 2016 won Astrid de ‘Magritte Award’ voor haar rol in 'Road to Istanbul'. De afgelopen jaren mocht ze al samenwerken met geweldige regisseurs zoals Costa Gavras, Xavier Gianolli en Claude Lelouch.

Horst - Vincent Londez
Vincent Londez is een Franse acteur die in zijn 20-jarige carrière vele rollen heeft gespeeld op tv, theater en in cinema. Hij is recent nog te zien geweest in de Belgische misdaadserie 'Public Enemy' en in de Franse Sci-fi tv-serie 'Missions', waar hij de rol speelt van miljardair Ivan Goldstein.

Zara - Regina Bikkinina
Regina Bikkinina is een Russisch-Tataarse actrice en danseres. Ze volgde acteerles aan het Shchukin theater instituut in Moskou. In 2014 was Regina te zien op diverse podia in Genève. Regina speelde mee in toneelstukken van Tsjechov, Strindberg en Dostojevski en danste in Othello van Shakespeare.

Ines - Alba Gaïa Bellugi
Alba is een Franse actrice met Deense en Italiaanse roots. Ze werd bekend door haar rol in de Franse film 'Intouchables' (2011). Ze speelde ook nog mee in verschillende tv series. Haar meest recente rol was die in de serie 'Le Bureau des Légendes', waarin ze gestalte geeft aan Prune Debailly.

Laura - Babetida Sadjo
Babetida Sadjo is een Guinese-Bissau Belgische actrice. Nadat ze afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, ontving ze als eerste zwarte vrouw de ENSOR voor Beste actrice in een bijrol voor haar rol in de film 'Waste Land' geregisseerd door Pieter van Hees. Haar internationale carrière begon nadat ze één van de twee hoofdrollen vertolkte in de op Sundance bekroonde film 'Breathe Normally', geregisseerd door Isold Uggadottir.

Ayaz - Mehmet Kurtulus
Mehmet is een internationaal werkende en bekroonde Duits-Turkse acteur. In de Amerikaanse speelfilm 'Big Game' speelde hij naast Samuel L. Jackson. Mehmet speelde in en co-produceerde 'Head-On' van Fatih Akin, geëerd met een Golden Bear Award op het filmfestival van Berlijn in 2004 en met een European Film Award. Hij speelde de hoofdrol in de eerste Turkse Netflix Original-serie, 'The Protector'.

Jakub - Ksawery Szlenkier
Ksawery Szlenkier is een Poolse film- en toneelacteur. Hij studeerde af aan de internationaal gerenommeerde filmschool in Lodz, gelinkt aan het Nationaal Theater in Warschau. Hij speelde in vele Europese coproducties waaronder 'Within the Whirlwind' van Marleen Gorris, 'My name is Sara' van Steven Oritt en 'Správa' ('The Report Movie') geregisseerd door Peter Bebjak, die in 2020 in première gaat.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers