Definitief einde van 'Neighbours' in zicht?

zondag 6 februari 2022

Het ziet er niet goed uit voor de Australische soap 'Neighbours'. In het Verenigd Koninkrijk heeft Channel 5 beslist om de serie van de buis te halen. De doodsteek voor de ooit zo populaire serie?

Het Britse Channel 5 is samen met het Australische Network Ten de grootste geldschieter van 'Neighbours'. Maar nu de zender heeft beslist om te stoppen met het uitzenden van de soap lijkt het einde de van de serie echt in zicht. 'Neighbours' kampt al jaren met dalende kijkcijfers en wordt in thuisland Australië zelfs uitgezonden op een digitale zender van Network Ten.


De Australische zender wil 'Neighbours' nog niet opgeven, maar er zijn wel dringend geldschieters nodig. En ook met enkele kunstgrepen hopen de makers een nieuwe adem te vinden. Zo zijn er bronnen die melden dat de producenten druk bezig zouden zijn om superster Kylie Minogue te overtuigen een comeback in de soap te maken. De carrière van Minogue werd destijds in 'Neighbours' gelanceerd door haar vertolking van het personage Charlene.

Fans hopen alvast vurig dat de serie kan blijven bestaan en ze hebben zelfs een petitie opgestart. Maar of dat iets zal uithalen, is nog maar de vraag. het lijkt erop dat het liedje van 'Neighbours' na 36 jaar is uitgezongen.

Bron: hln.be


Lees ook:
'Neighbours' naar vier afleveringen per week in thuisland Australië
Australische soap 'Neighbours' van Eén naar VTM 2 - UPDATE
Drama voor 'Neighbours' in Australië

DOSSIER: 'Neighbours': afscheid van een iconische soap!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Louis blikt terug op zijn allereerste documentaires, waarin hij steevast op zoek ging naar ongewone figuren, die door hun vaak controversiële overtuigingen aan de rand van de samenleving stonden. Zo trekt hij opnieuw naar Mike Cain, die zich in de jaren negentig besloot te bewapenen voor een onafwendbare oorlog tegen de overheid. Denkt hij twintig jaar later nog steeds hetzelfde? En wat is er gekomen van Lamb en Lynx, van de beruchte nationalistische popgroep Prussian Blue?

'Louis Theroux: Life on the Edge', om 22.05 uur bij de VPRO op NPO 3.

Dossiers