Guillermo del Toro verwezenlijkt droomproject 'PINOCCHIO' met Netflix

maandag 22 oktober 2018

Filmmaker Guillermo del Toro verwezenlijkt zijn levenslange droomproject 'Pinocchio' in samenwerking met Netflix. Het is de eerste keer dat Guillermo een volledige animatiefilm regisseert.

Naast de regie, schrijft en produceert Del Toro de stop-motion musical ook. Zijn vorige speelfilm 'The Shape of Water' werd vorig jaar bekroond met vier Oscars, waaronder de award voor 'Best Director' en 'Best Picture'.


Zijn versie van het klassieke 'Pinocchio'-verhaal speelt zich af in het Italië van de jaren ‘30. Deze film past binnen de samenwerking tussen Guillermo del Toro en Netflix, die eerder al de Emmy Award-winnende televisieserie 'DreamWorks Trollhunters', het eerste deel van de DreamWorks' 'Tales of Arcadia'-trilogie, maakten. Het tweede deel, '3Below', is vanaf 21 december 2018 te zien op Netflix en het derde deel 'Wizards' volgt in 2019. Daarnaast werkt de filmmaker momenteel aan de Netflix-serie 'Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight'.

Guillermo del Toro: 'Geen enkele kunstvorm heeft mijn leven en werk meer beïnvloed dan animatie, en met geen enkel ander personage voel ik zo’n persoonlijke verbintenis als met Pinocchio. In ons verhaal is Pinocchio een onschuldige ziel met een onverschillige vader die verloren loopt in een wereld die hij niet begrijpt. Tijdens een buitengewone reis leert Pinocchio de echte wereld kennen, en ook zijn vader. Deze film heb ik altijd al willen maken. Na de geweldige ervaring tijdens Trollhunters, ben ik ontzettend dankbaar om samen met het getalenteerde Netflix-team mijn versie van het verhaal over de vreemde pop -die- een- echt- jongetje- werd met het publiek te delen.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers