''Neighbours' stopt productie in juni 2022'

maandag 7 februari 2022

De Australische soap 'Neighbours' zal in juni 2022 de productie staken als er geen nieuwe omroep wordt gevonden na de aankondiging van het Britse Channel 5 dat de langlopende soap in augustus uit hun schema zal worden geschrapt. Dat meldt soapwebsite Back To The Bay.

Channel 5 bevestigde zaterdag de geruchten in tabloid The Sun. ''Neighbours' zal na deze zomer niet meer op Channel 5 worden uitgezonden', liet een woordvoerder in een verklaring.


LEES OOK: Definitief einde van 'Neighbours' in zicht?

''Neighbours' is al meer dan tien jaar een geliefd onderdeel van ons schema en we willen de cast, Fremantle en het hele productieteam bedanken voor hun fantastische werk aan deze iconische serie. We willen natuurlijk ook de fans bedanken voor hun loyale steun aan 'Neighbours' door de jaren heen.

'We erkennen dat er teleurstelling zal zijn over deze beslissing, maar onze huidige focus ligt op het vergroten van onze investering in origineel Brits drama, dat een grote aantrekkingskracht heeft op onze kijkers', aldus nog de verklaring.

'Neighbours' wordt sinds 2008 uitgezonden op Channel 5, nadat de BBC de uitzendrechten niet meer wenste te vernieuwen omdat de kosten te hoog waren. Nu is er ook tussen de Austalische zender Netork Ten, producent Fremantle en het Bristse Channel 5 geen akkoord meer gevonden. De laatste afleveringen worden in augustus 2022 op Channel 5. Als er geen nieuwe partner meer wordt gevonden, is dat het definitieve einde van 'Neighbours'.


Lees ook:
Definitief einde van 'Neighbours' in zicht?

DOSSIER: 'Neighbours': afscheid van een iconische soap!

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers