Noodscenario voor Eurovisie Songfestival?

vrijdag 6 maart 2020

Nederland broedt op verschillende scenario's voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival nu het coronavirus steeds meer de kop op steekt. Welke alternatieven dat zijn, is nog niet bekend.

Het coronavirus woedt volop in Europa. Het aantal besmettingen neemt elke dag toe. En zo bedreigt het virus ook de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

De Nederlandse publieke omroep overweegt het opzetten van verschillende scenario's en zal dit ook overleggen met de EBU, de Europese producent van het festival.

De NPO wil de inhoud van de mogelijke scenario's niet bevestigen. Of het festival mogelijk zonder publiek uitgezonden wordt, is dus nog niet zeker. Eerder vroegen experten zich al af of het festival wel kan doorgaan. Een massapubliek uit heel Europa verzamelen in één stad lijkt geen goed idee om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd...


Bron: AD.nl

Ondertussen zijn wel al de inzendingen van Nederland en België bekend: 

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers