'De Smaak van Joël', aflevering 1: Garen

donderdag 11 juli 2019

In 'De Smaak van Joel' ontrafelen we de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'garen'.

We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken. Zo bereidt Joël met chef-kok Giel Kaagman de perfecte biefstuk. Met dank aan 1 van de lekkerste chemische reacties: de Maillard-reactie. Ook reist hij naar Engeland, naar toprestaurant ST JOHNS. Hier gaat Joël op zoek naar de minder bekende maar zeker net zo lekkere stukken vlees van een koe of varken.


'De Smaak van Joël', vrijdag 12 juli om 21.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers