Arie Boomsma brengt in de jungle homojongens en hun vader dichter bij elkaar

donderdag 31 juli 2014

In het nieuwe programma 'KRO De Roze Wildernis' trekken vier homoseksuele jongens die door hun geaardheid een moeizame band met hun vader hebben onder leiding van Arie Boomsma door de jungle van Zuid-Amerika.

Tijdens de tocht voeren de jongens en hun vader samen opdrachten uit om nader tot elkaar te komen en de oorzaak van hun onderlinge problemen te onderzoeken. Lukt het hen om begrip voor elkaar te krijgen en het einddoel, de uitbundige Gay Pride in Buenos Aires, te bereiken? 'KRO De Roze Wildernis' wordt vanaf december uitgezonden op Nederland 3. De KRO is nog op zoek naar kandidaten.


Volgens de SLOW (Stichting Landelijk Overleg Werkgroepen ouders van homoseksuele kinderen) worden acht van de tien ouders echt overvallen door de coming out van hun kind. Ze zijn in verwarring, hadden andere verwachtingen van hun zoon of dochter. Vaders hebben het vaak het moeilijkst, vooral als het om een zoon gaat. Reden voor de KRO om een programma te maken om homoseksuele jongens en hun vader dichter bij elkaar te brengen.

Voor Arie Boomsma, presentator van onder andere 'KRO's Uit de Kast' is dit het tweede programma over het thema homoseksualiteit. ''KRO De Roze Wildernis' is een hele mooie aanvulling op al die seizoenen van 'KRO's Uit de Kast'. Voor veel jonge homo's begint het pas na de coming out. Dit nieuwe programma sluit mooi aan bij de andere programma's die ik maak: het gaat over mensen die ergens een conflict ervaren en daar zelf mee aan het werk gaan om dat te overwinnen. In dit geval geldt dat niet alleen voor de zoons, maar ook voor de vaders.'

De KRO is nog op zoek naar kandidaten voor dit programma. Homoseksuele jongens tussen de 18 en 28 jaar die de relatie met hun vader zouden willen versterken kunnen zich aanmelden via e-mail derozewildernis@kro.nl  of via de website http://www.derozewildernis.kro.nl.

'KRO De Roze Wildernis' is bedacht en wordt geproduceerd door productiemaatschappij No Pictures Please, in opdracht van de KRO.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers