'Blik op de weg' nog niet naar Talpa

woensdag 22 maart 2006

Er was de voorbije weken heel wat rond te doen. Het populaire AVRO-programma 'Blik op de weg' zou zijn weggekaapt door televisizender Talpa. In eerste instantie betreurde de omroep het verlies, maar nu zou het niet zo'n vaart lopen.

D


e rechtbank in Arnhem besliste dat er tot het eind van het jaar niet meer mag onderhandeld worden over het de rechten van het programma. De producer van het programma was destijds zelf onderhandelingen begonnen met Talpa omdat hij vond dat nieuwe afleveringen te lang op zich lieten wachten. De rechter floot dus nu het productiebedrijf, Leo de Haas TV Producties, daarin terug.

De Haas ondernam deze stappen omdat hij de toekomst van zijn bedrijf veilig wilde stellen. 'Blik op de weg' was de grootste opdracht voor het huis. Volgens de AVRO was er geen reden tot twijfel omdat er reeds een bindende overeenkomst was op lange termijn.

De rechter bepaalde bovendien dat Leo de Haas TV Producties de volgende afleveringen van 'Blik op de weg' op tijd moet aanleveren. Vorige week echter had de AVRO de banden nog niet binnen. Als klap op de vuurpijl blijkt de Haas ziek en zoekt de AVRO een vervanger voor het presenteren van de eerstkomende afleveringen.

Bron: Dagblad van het Noorden

DOSSIER: De weg naar Talpa

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers