DE Nederlandse mannen op nieuwe woensdag van Net5

donderdag 30 juli 2015

Vanaf woensdag 2 september om 21.25 uur brengt Net5 de nieuwe Nederlandse dramaserie 'Meiden van de Herengracht'. De serie vormt samen met nieuwe afleveringen van 'Grey's Anatomy' en het laatste seizoen van 'Dokter Hart' de nieuwe woensdagavond van Net5.

Naast de drie hoofdrollen van Kim Pieters, Fockeline Ouwerkerk en Sarah Chronis spelen ook Nasrdin Dchar ('Infiltrant'), Cas Jansen ('All Stars'), Manuel Broekman ('Verliefd op Ibiza'), Oscar Aerts ('GTST') en Kay Greidanus ('Bloedverwanten') een grote rol in de serie. De serie gaat over de vriendschap van drie jonge carrièrevrouwen in Amsterdam die het helemaal hebben gemaakt in de wereld van mode, tv en tijdschriften. Hun succes komt echter met een prijs...


Drie hartsvriendinnen proberen hun drukke carrières zo goed mogelijk te combineren met hun turbulente privélevens. Het glamourleven van de powervrouwen in de hoofdstad gaat echter niet altijd over rozen. Hanna (Sarah Chronis) staat aan het roer van een modelabel, maar haar laatste modecollectie flopt. Het lukt haar ook maar niet om de ware te vinden, of maakt haar nieuwe date, miljardair Gijs (Nasrdin Dchar), hier een einde aan?

Wendy (Fockeline Ouwerkerk) is de baas van een grote tv-zender en haar huwelijk met muzikant Steven (Cas Jansen), huisvader tegen wil en dank, loopt nogal stroef. Gelukkig heeft ze op haar werk collega Sil (Manuel Broekman) die haar op zijn eigen wijze steunt, maar ook uitdaagt.

Nico (Kim Pieters) is hoofdredacteur bij een toonaangevend tijdschrift en verliest zich in een affaire met de jonge fotograaf Hugo (Kay Greidanus), waardoor ze haar huwelijk en reputatie op het spel zet. En dan moet ze ook nog dagelijks dealen met haar collega Jorrit (Oscar Aerts), die niet per se het beste met haar voor heeft. De steun van de drie vriendinnen aan elkaar en hun liefdevolle en humoristische eerlijkheid helpt hen in balans te blijven tijdens lastige tijden in hun snelle bestaan.

'Meiden van de Herengracht' is de Nederlandse versie van de Amerikaanse NBC-serie 'Lipstick Jungle', geschreven door Candace Bushnell, de schrijfster van het succesvolle 'Sex and the City'.

'Meiden van de Herengracht' is een productie van Endemol Shine Nederland.

'Meiden van de Herengracht', vanaf woensdag 2 september wekelijks om 21.25 uur bij Net5.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers