'De Villa' van de buis: Blue Circle krijgt klappen

zaterdag 23 november 2019
Foto: RTL 5 - © RTL 2019

Deze week besliste RTL het realityprogramma 'De Villa' per direct van het scherm te halen na grensoverschrijdend gedrag. In eerste instantie was de zender dat niet van plan, maar de vele reacties op de socials noopten de zender tot deze drastische beslissing.

Deelnemer Steve ging in 'De Villa' helemaal los bij Julia. Die had echter weinig interesse, maar daar had Steve geen boodschap aan. 'De Villa' zond die beelden uit en dat leidde meteen tot een storm van protest op de sociale media. Het fragment ging intussen viraal en blijft voor verontwaardigde reacties zorgen.


RTL besloot niet alleen om 'De Villa' per direct stop te zetten, de zender is ook een onderzoek begonnen. 'Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijk verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan en vooral hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen', aldus een RTL-woordvoerder in het AD.

Vooral producent Blue Circle gaat zwaar door het stof. Veel mensen vinden het onbegrijpelijk dat het televisiebedrijf niet heeft ingegrepen en deze scènes gewoon ingemonteerd heeft. Bij RTL is al een aardig woordje met de producent gepraat. Of dit incident gevolgen heeft voor toekomstige samenwerkingen valt nog af te wachten.

Het productiehuis heeft vooralsnog niet gereageerd op de heisa. Verschillende BN'ers deden dat wel al. Onder anderen BNNVARA-gezicht Tim Hofman liet al van zich horen. 'Aanranding is géén entertainment', zei hij.

Bron: ad.nl - eigen bericht

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers