Deal met RTL bezorgt John de Mol dubbel gevoel

dinsdag 26 juni 2007

Televisiezender Tien, op 13 augustus 2005 gestart als Talpa, gaat op in RTL Nederland. Vanmiddag maakten de Mol en RTL dat nieuws officieel bekend. RTL neemt tal van programma's én de voetbalrechten over van Tien. De 100 werknemers van Tien worden ontslagen. John de Mol zit met een dubbel gevoel.

John

de Mol in het RTL Nieuws: 'Nederlaag is een groot woord. Het stoppen van Tien is eerder een teleurstelling. Twee jaar geleden stelden we het ons anders voor. Misschien zijn we te hard van stapel gelopen. Maar klein beginnen en dan opbouwen had ook geen zin.'

Na Sport 7 is Tien het tweede televisie-avontuur van John de Mol dat slecht afloopt. De deal van Talpa met RTL behelst weliswaar dat alle nieuwe programma's van Talpa vooral aan RTL zullen worden aangeboden, maar een droom van de Mol gaat alweer in rook op.

RTL Nederland begint dit najaar een vierde zender. Over hoe de deal met Talpa hierin past en wat de naam van de zender wordt, is nog niet bekend. Linda de Mol gaat al zeker naar RTL. Over de toekomst van andere Tien-schermgezichten is nog geen duidelijkheid.

De Nederlandse Raad voor Mededinging moet nog finaal akkoord geven voor de samenwerking tussen  RTL en Talpa. Tot die tijd blijft Tien gewoon uitzenden. De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB)  heeft al wel laten weten dat ze geen probleem heeft met de overdacht van de voetbalrechten door de Mol aan RTL Nederland.

Lees ook:
RTL Nederland neemt zender Tien over [UPDATE]
Dan toch huwelijk SBS en Tien?

 

 

DOSSIER: RTL Nederland neemt Tien over

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers