Domino Day: opnieuw wereldrecord gebroken!

zaterdag 19 november 2005

Vrijdagavond is het wereldrecord dominostenen omgooien wederom gebroken. Met een totaal van 4.155.476 omgevallen stenen werd voor het eerst de kaap van 4 miljoen overschreden. Het startschot werd gegeven door popster Anastacia. Tijdens de wereldrecordpoging zelf ging er weinig mis.

In t

otaal bouwden 88 bouwers uit 17 landen gedurende acht weken aan de dominovloer. Met het thema 'het theater van eeuwigdurende verhalen' werd de televisiekijker geboeid door onder meer het verhaal van Pinokkio, Het Paard van Troje of de Friese Grutte Pier.

Ondanks het 'Mus-incident' waarbij een mus haar toevallige aanwezigheid in de evenementhal met de dood moest bekopen, verliep alles vlot. De vogelbescherming betreurde het doodschieten van het beestje, maar noemde alle commotie buiten alle proporties. De 'Domino-mus' kan alvast uitgeroepen worden tot mediastunt van het jaar. Iets wat Endemol ongetwijfeld geen windeieren heeft opgeleverd...
Bram Bartholomees Bron: ANP
http://www.dominodomain.com

DOSSIER: Domino Day

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers