Domino Day: opnieuw wereldrecord gebroken!

zaterdag 19 november 2005

Vrijdagavond is het wereldrecord dominostenen omgooien wederom gebroken. Met een totaal van 4.155.476 omgevallen stenen werd voor het eerst de kaap van 4 miljoen overschreden. Het startschot werd gegeven door popster Anastacia. Tijdens de wereldrecordpoging zelf ging er weinig mis.

In t

otaal bouwden 88 bouwers uit 17 landen gedurende acht weken aan de dominovloer. Met het thema 'het theater van eeuwigdurende verhalen' werd de televisiekijker geboeid door onder meer het verhaal van Pinokkio, Het Paard van Troje of de Friese Grutte Pier.

Ondanks het 'Mus-incident' waarbij een mus haar toevallige aanwezigheid in de evenementhal met de dood moest bekopen, verliep alles vlot. De vogelbescherming betreurde het doodschieten van het beestje, maar noemde alle commotie buiten alle proporties. De 'Domino-mus' kan alvast uitgeroepen worden tot mediastunt van het jaar. Iets wat Endemol ongetwijfeld geen windeieren heeft opgeleverd...
Bram Bartholomees Bron: ANP
http://www.dominodomain.com

DOSSIER: Domino Day

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers