'DWDD University' presenteert: Evolutie, door Freek Vonk

zaterdag 12 november 2016

Waarom zijn we bang voor slangen? Waarom zit onze neus boven onze mond? En hoe kan het dat baby's zich zo goed aan een waslijn vast kunnen houden? Op vrijdagavond 9 december geeft bioloog Freek Vonk voor de tweede keer een college voor 'DWDD University'.

De Gashouder op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein wordt opnieuw omgetoverd tot een gigantisch biologielokaal. Freek onderwijst de 1100 aanwezigen en de kijkers thuis over de Evolutie.

Freek: 'Ik ben al van kinds af aan gefascineerd door hoe dieren op hun eigen en unieke manier zijn aangepast aan het leven op onze planeet. De wereld om ons heen is mooi, de diversiteit aan dieren is adembenemend. Maar dat is natuurlijk niet altijd zo geweest. In dit college gaan we een prachtige reis door de tijd maken. Van het allereerste leven op aarde, de allereerste eencelligen, de eerste dieren die zelfstandig konden bewegen en vervolgens het land gingen koloniseren, tot het tijdperk van de dino’s en de evolutie van de mens. Het wordt een schitterende en adembenemende reis!'


Bizarre manieren van voortplanting, survival of the fittest, overlevingsstrategieën, alles komt aan bod. Net als bij zijn vorige college laat Freek prachtige beelden zien, neemt hij levende en opgezette dieren mee én dit keer ook zeldzame fossielen. Zo staat er onder andere een geraamte van een echte mammoet in de Gashouder.

Freek Vonk (1983) is Nederlands meest bekende bioloog. Hij studeerde af aan de Universiteit Leiden en specialiseerde in de evolutiebiologie van reptielen. Hij is research fellow bij Museum Naturalis in Leiden en presenteert verschillende tv-programma’s bij de NPO. In 2014 presenteerde hij voor 'DWDD University' het college Gif.

Kaarten voor 'DWDD University presenteert: Evolutie, door Freek Vonk' zijn verkrijgbaar op tickets.vara.nl. Meer informatie is te vinden op de site van DWDD.

'DWDD University presenteert: Evolutie, door Freek Vonk', vrijdag 9 december om 20.30 uur bij de VARA op NPO 1.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers