Eva Jinek presenteert nieuwe serie 'Brandpunt Profiel'

dinsdag 12 augustus 2014

Eva Jinek presenteert een nieuwe serie van negen afleveringen van 'Brandpunt Profiel'. De presentatrice schetst telkens een verrassend portret van de hoofdpersoon.

In de eerste aflevering (woensdag 3 september) staat voetbalcoach Louis van Gaal centraal.


'Brandpunt Profiel' maakt portretten van  prominenten uit binnen- en buitenland  waarin  vrienden en bekenden van de hoofdpersoon aan het woord komen. In het reportageprogramma gaat  Eva Jinek op zoek naar  personen die in het brandpunt van de belangstelling staan en over wie vrijwel iedereen een mening heeft. Maar wie zijn deze mensen echt en hoe is hun ontwikkeling verlopen? Naast de eerste hoofdpersoon Louis van Gaal, zijn er portretten van Humberto Tan, Hillary Clinton en enkele prominente Nederlandse politici.

Eva Jinek verheugt zich op het nieuwe programma: 'Ik ben een nieuwsgierig mens en in deze zoektochten kan ik daar veel van kwijt. Het is interessant om naar het verhaal achter iemand te zoeken. We kunnen dieper graven en proberen in de buurt van de kern van onze hoofdpersonen te komen. Dat spreekt me aan.'

De eerste aflevering van 'Brandpunt Profiel' (3 september) staat in het teken van Louis van Gaal, die dan met zijn nieuwe club Manchester United net begonnen is aan de Engelse competitie. De tweede aflevering (10 september) is een portret van Humberto Tan die weer van start gaat met zijn succesvolle talkshow op RTL4. De derde aflevering (17 september) is internationaal van karakter met een profiel van Hillary Clinton, die zojuist haar memoires heeft gepubliceerd en binnenkort bekend maakt of ze meedoet aan de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen.

'Brandpunt Profiel' (met Eva Jinek), vanaf woensdag 3 september om 20.25 uur op Nederland 2.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers