Gezocht: de knapste familie van Nederland

dinsdag 28 augustus 2007

De Nationale Wetenschapsquiz zoekt de knapste families van Nederland. In de voorrondes nemen de familieteams het tegen elkaar op. Het beste team strijdt in de finale tegen een team van geleerden. Ook deze keer ligt de presentatie van de seniorquiz in handen van Leon Verdonschot en muzikant Denvis (Dennis Grotenhuis).

Om e

r achter te komen welke knappe families de strijd met elkaar mogen aangaan, organiseren NWO en VPRO op 7 oktober een voorselectie op het Mediapark in Hilversum. Uit deze voorselectie zullen acht familieteams tevoorschijn komen die in acht voorrondes op televisie naar een plaats in de finale dingen.
 
Het winnende team zal het in de finale moeten opnemen tegen het team van geleerden.
Het beste team wint in ieder geval een ontdekkingsreis, naar een nog nader vast te stellen plaats.
 
Als vanouds zullen de vragen van de Nationale Wetenschapsquiz weer in het eerste weekend van december in de kanten verschijnen, zodat iedereen in het land ook weer mee kan doen.
De finale wordt uitgezonden rond de kerstdagen.
 
DE FAMILIETEAMS 
Een knapste familie van Nederland-team moet bestaan uit 3 familieleden. Het leukst is 3 generaties bijvoorbeeld een kind, een ouder en een grootouder. Maar ook broers, zussen, neven of nichten, ooms of tantes en alles wat is aangetrouwd zoals schoonvaders of -moeders zijn welkom.
 
MEEDOEN 
Om mee te kunnen doen verwachten we van elk team de volgende gegevens:
1) Naam, adres, geboortedata en familierelatie van de teamleden.
2) Een korte kernachtige beschrijving wat het team van de quiz, en van zichzelf bij de quiz verwacht.
3) Een spannende wetenschappelijk vraag.
4) Een foto van het team.
 
Zo meldt u zich aan: download het aanmeldformulier van deze website (rechtsboven op deze pagina), vul het in en stuur het ons per post, of per mail.
 
Aanmeldingen dienen schriftelijk of per e-mail op 10 september 2007 binnen te zijn bij VPRO.
Adres: VPRO, De knapste Familie van Nederland, Postbus 11, 1200 JC Hilversum. Email: deknapstefamilievannederland@vpro.nl

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers