Gordon presenteert hysterische modewedstrijd 'Krijg De Kleren' bij RTL 5

donderdag 23 juli 2015

Vanaf woensdag 2 september schittert Gordon als presentator in het nieuwe RTL 5-programma 'Krijg De Kleren'. In dit komische spelprogramma strijden wekelijks 50 shopaholics om de hoofdprijs van 10.000 euro shoptegoed in één van dé fashion steden van Europa: Londen, Parijs of Milaan.

Die gigantische prijs wordt natuurlijk niet zomaar verloot, daar moeten de dames wel wat voor doen… Maar de afvalrace is hard. Genadeloos hard. Het is een race tegen elkaar en tegen de klok. Wie is het meest fanatiek en overleeft de vijf rondes en de finale? Dat wordt uiteindelijk mede bepaald door juryleden fashion- en lifestyledeskundige Maik de Boer en haar-en make up artist Mari van de Ven.


Gordon: 'Dit programma is mij natuurlijk op het lijf geschreven en wordt volgens mij helemaal te grappig en hysterisch! Zeker met Maik en Mari erbij. Vandaar dat ik graag een uitstapje maak naar RTL 5 hiervoor. Ik heb een eigen kledinglijn gehad en ben zeer modebewust dus ik denk dat dit programma mij past als een jas, wel XL natuurlijk.'

Spelrondes
De sportieve modewedstrijd bestaat uit vijf spelrondes en een finale. De eerste ronde is de uitputtende, en niet geheel ongevaarlijke, stilettorace waarvan uiteindelijk de beste tien kandidaten doorgaan. Degenen die deze eerste ronde heelhuids overleven, moeten bij ronde twee ‘dozen graaien‘ waaruit ze zo snel mogelijk een complete, en modebewuste, outfit moeten samenstellen. Vervolgens moeten de acht overgebleven kandidaten bepakt en bezakt - tegen de richting in-  de roltrap zo snel mogelijk op en af. De vier snelste dames gaan in de volgende ronde dresscodeshoppen waarbij ze in korte tijd een passende outfit voor een bepaalde gelegenheid bij elkaar moeten shoppen. Uiteraard dient deze outfit er wel stylish verantwoord uit te zien, wat wordt beoordeeld door de strenge juryleden Maik en Mari. Wie heeft de beste outfit gekozen qua stijl, kapsel, make up en kleurgebruik? Welke kandidate zit bovenop de trend en wie slaat fashionably de plank volledig mis? Het oordeel van Maik en Mari is onverbiddelijk.

Daarna wordt in ronde vijf het ruimtelijk inzicht van de deelnemers getest: een precies aantal tassen en dozen moet minutieus worden ingepakt in een auto die ze vervolgens ook netjes en uiteraard zo snel mogelijk in file moeten parkeren. De eerste twee shopaholics die dit lukt, zijn door naar de finale. Degene die als laatste haar auto inparkeert, valt af. En dan is het tijd voor de allesbeslissende finale die bepaalt wie er uiteindelijk met die felbegeerde prijs vandoor gaat. En daarvoor is het best handig als je ook een beetje kunt hoofdrekenen. Want met alleen pen en papier dienen de twee finalisten een paar fikse rekensommen op te lossen. Zoals bijvoorbeeld: wat moet je uiteindelijk afrekenen bij een actie van 3 halen 2 betalen? En wat kost die fantastische jurk nu hij 30 procent is afgeprijsd? Wie dat het snelst kan berekenen, mag zich de gelukkige winnaar noemen en kan helemaal los gaan in de winkels van Londen, Parijs of Milaan met dat waanzinnige shoptegoed van 10.000 euro.

'Krijg De Kleren', vanaf woensdag 2 september om 21.30 uur bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers