Hélène Vletter-van Dort treedt toe tot raad van toezicht NPO

maandag 8 juni 2020

Hélène Vletter-van Dort is per 1 mei 2020 toegetreden tot de raad van toezicht van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De benoeming van Vletter-van Dort door minister Slob van OCW is door Koning Willem-Alexander bekrachtigd.

Vletter-van Dort studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden, begon haar carrière als advocaat en was commissaris bij onder meer de Nederlandsche Bank en Fortis Bank Nederland. Ook was ze hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de New York University.


Naast haar nieuwe functie als lid van de raad van toezicht van de NPO is Vletter-Van Dort momenteel onder meer commissaris (vice-voorzitter) bij NN-Group, president-commissaris van Intertrust N.V. en hoogleraar Financial Law en Governance aan de Erasmus School of Law.

De raad van toezicht van de NPO, onder leiding van voorzitter Tjibbe Joustra, bestaat verder uit Lizzy Doorewaard, Maarten van Beek, Eelco de Boer, Femke den Boer en Frank Vrancken Peeters.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers