Jelka van Houten, Rob Kamphues en Victoria Koblenko in 'Drunk History'

zondag 31 maart 2019

Vanaf maandag 15 april vertellen twee beschonken BN'ers wekelijks een historisch verhaal uit de Lage Landen in Comedy Central's 'Drunk History - Bezopen Verhalen'.

De zender kondigde al eerder de deelname van Nance, Jasper Demollin, Keizer en Donnie aan. De groep vertellers wordt nu verder aangevuld met Jelka van Houten, Rob Kamphues en Victoria Koblenko.


De Gijzeling in Enspijk
Jelka van Houten neemt, met een slokje op, het verhaal van de Gijzeling in Enspijk uit 1973 voor haar rekening; de eerste gijzeling die in Nederland plaats vond zonder politiek motief.

Jelka: 'Ik vond het een beetje vreemd om een soort van doelbewust te drinken, terwijl iedereen om je heen nuchter blijft, maar ik vond het verhaal heel geestig om te vertellen. Geschiedenis verhalen beklijven bij mij wel slecht. Ik ben met een herkansing voor geschiedenis geslaagd en dat was puur omdat ik het essay-gedeelte heel vermakelijk had opgeschreven, met de film 'Dances with Wolves' als uitgangspunt.'

De Greet Hofmans Affaire
Victoria Koblenko vertelt tipsy het historische verhaal van de Greet Hofmans Affaire, waarin Greet Hofmans in de jaren 50, als vriendin en adviseur van koningin Juliana, hoogstpersoonlijk het koningshuis aan het wankelen bracht.

Victoria: 'Ik ben altijd wel in voor een totale out of the box ervaring en dat is 'Drunk History' bij uitstek. Ik kende het verhaal van de Greet Hofmans Affaire wel, maar niet zo gedetailleerd als toen ik me ging inlezen. Want ja, je denkt dat de extra voorbereiding je gaat helpen om de details goed te onthouden, voor wanneer je onder invloed een belangrijke geschiedkundige les gaat vertellen. Guess again... Vooral het moment waarop ik de crew stuk zag gaan om mijn verhaal, was een priceless ervaring voor mij!'

De Bezopen Verhalen van de BN'ers vormen de basis van een script, welke in de 'Drunk History' aflevering wordt nagespeeld door diverse bekende acteurs. Ook de aflevering over de Greet Hofmans Affaire is gevuld met grote namen: Carly Wijs maakt haar opwachting in de rol van koningin Juliana, Cas Jansen speelt de rol van prins Bernhard en aan Frieda Pittoors de eer om Greet zelf te spelen. Ook Serge-Henri Valcke is te zien in dit verhaal, als premier Drees.

De Leidse Gifmengster
Rob Kamphues duikt, onder het genot van een borreltje, in de geschiedenis van De Leidse Gifmengster, een Nederlandse seriemoordenares die een vermelding heeft in het Guinness Book of Records, als de grootste gifmengster aller tijden.

'Drunk History' belooft hele grappige én interessante historische verhalen. Want dronken mensen vertellen immers altijd de waarheid, alleen in dit geval niet altijd even samenhangend...

'Drunk History: Beschonken BN'ers' vertellen 'Bezopen Verhalen' uit de geschiedenis van de Lage Landen. That's it!

Vanaf 15 april elke maandag om 21.30 uur op Comedy Central.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers