Joep van Deudekom, Rob Urgert en Sophie Hilbrand zoeken 100 proefpersonen

dinsdag 15 maart 2016

Unieke wetenschap en unieke tv: Joep van Deudekom en Rob Urgert sluiten 100 mensen een week lang op in een voormalige kazerne in Ede: 'Het Instituut'.

Joep en Rob gaan wetenschappelijk helemaal los op deze mensen, maar worden gelukkig bijgestaan door de meelevende Sophie Hilbrand. Voor wie belangstelling heeft: de inschrijving is nu geopend. Een avontuur om je leven niet te vergeten.


Dit zijn de spelregels. Contact met de buitenwereld is gelimiteerd en alle 100 proefpersonen krijgen een gelijke behandeling: dezelfde kleding, hetzelfde eten, eenzelfde slaapplaats. Een week lang fungeren zij als proefpersonen en worden onderworpen aan tientallen onderzoeken en experimenten. Een walhalla voor de onderzoekers. En een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers.

'Het Instituut' is een programma van NTR en BNN en wordt in het najaar uitgezonden op NPO 1. De acht afleveringen laten tal van wetenschappelijke experimenten zien. Psychologische, sociale en fysieke experimenten. Interessant, relevant, soms grappig, soms een beetje spannend, maar met de garantie, dat je als proefpersoon ongeschonden uit 'Het Instituut' komt.

Wil jij meedoen? Geef je dan op en ga naar hetinstituut.tv. De 100 deelnemers moeten een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking zijn en zullen daarop worden geselecteerd.

Rob Urgert is, behalve cabaretier en presentator van 'De Kwis', gepromoveerd wetenschapper in de voedingstechnologie. Rob heeft onder meer ervaring opgedaan met onderzoek en experimenten uitvoeren aan de Wageningen Universiteit en bij TNO. Joep van Deudekom heeft vóór zijn werk als cabaretier bij NUHR, de column bij Giel en zijn werk bij de Kwis, de Academie voor Lichamelijke Opvoeding afgerond en is afgestudeerd jurist. Hij heeft in beide beroepenvelden gewerkt. Samen hebben zij de afgelopen jaren een aantal populair-wetenschappelijke tv-programma’s gemaakt en gepresenteerd: 'Onder de Tram' (VARA), 'Tussen de Oren' (Net5), 'Met de Kennis van NU' (NTR, oudejaarsoverzicht wetenschap) en 'Factcheckers' (NTR).

Sophie Hilbrand is presentatrice en actrice en is sinds 2004 als presentatrice verbonden aan BNN. Zij presenteerde in haar loopbaan bij de omroep een grote verscheidenheid aan programma's. Onderdeel van haar cv zijn inmiddels vele sociaal/maatschappelijke titels als 'Je Zal Het Maar Zijn', 'Sophie in de Kreukels' en in 2013 'Het Grote Racisme Experiment'.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers