Joran van der Sloot wil Peter R. de Vries en SBS 6 voor de rechter

maandag 3 november 2008

Krijgt de meest bekeken tv-uitzending van het afgelopen jaar dan toch een onverwacht staartje in de rechtbank? Advocaat Bert de Rooij onderzoekt momenteel, in opdracht van Joran van der Sloot om misdaadverslaggever Peter R. de Vries en SBS Nederland voor de rechter te dagen.

Volg

ens van der Sloot's advocaat heeft de programmamaker met zijn uitzending inbreuk gemaakt op het auteursrecht van van der Sloot.

'Als er inbreuk gemaakt is door Peter R. de Vries, dan overwegen we uiteraard een schadevergoeding', stelt de Rooij. Peter R. de Vries ontfutselde met verborgen camera's een bekentenis over de verdwijning van het Amerikaanse meisje Natalee Holloway.

Peter R. de Vries zegt de dagvaarding 'met belangstelling' tegemoet te zien. Hij maakt zich sterk dat advocaat De Rooij zich beter kan buigen over de inbreuken die Joran heeft gemaakt op het jonge leven van Natalee Holloway. 'Een rechtszaak is een mooi moment om nog eens uitleg over bepaalde gedragingen van Joran te vragen', aldus Peter R. de Vries.

Overigens is Van der Sloot op vrije voeten. Het OM oordeelde eerder dit jaar dat hij niet aangehouden kon worden op basis van een bekentenis met de verborgen camera.

Bron: HLN

DOSSIER: Peter R. de Vries - zaak Natalee Holloway

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers